Gebruik van Twitter daalt fors in Nederland

Populariteit Twitter in Nederland
Slecht nieuws voor Twitter in Nederland. Het lijkt erop dat het sociale netwerk het afgelopen jaar een hoop actieve gebruikers heeft verloren.

Uit het GfK Trends in Digitale Media onderzoek blijkt dat nog steeds 27% van de Nederlanders een Twitter account heeft, maar het actieve gebruik is fors gedaald. Het gemiddelde aantal bezoeken per week is gedaald van 22 in december 2013 naar 13 in december 2013. Het aantal tweets in deze periode is gehalveerd van gemiddeld ruim 8 per week naar 3,5 per week.

Opvallend is dat uit de cijfers van GfK blijkt dat Facebook onverminderd populair blijft. Ruim 9 miljoen Nederlanders zouden een account hebben en dat is een groei van 66% naar 72% in een jaar tijd. Het gemiddelde aantal bezoeken is in een jaar tijd gestegen van 20 naar 24 per week. Deze groei zal waarschijnlijk niet afkomstig zijn van jongeren, want die schijnen Facebook juist massaal te verlaten.

Zo zou een derde van de jongeren (13-17 jaar) een Instagram account hebben. Ook streaming muziekdiensten als Spotify en Deezer zijn populair bij jongeren.

Een andere opvallende uitkomst van het onderzoek is dat voor het eerst meer Nederlanders een smartphone hebben dan een pc/desktop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *