Gelekt: de prachtige Huawei P30

Auteur: , 2 Reacties
Prachtig

Wat is dat? Een releasedatum?!

Hoesjesmaker Spigen heeft niet helemaal goed zitten nadenken (of werd stiekem gestimuleerd door Huawei), want de fabrikant zetten de aankomende hoesjes voor de prachtige Huawei P30 online… Met de telefoon erin! Nog klungeliger (of wederom geniepig) is de datum op het toestel zelf. Dat is 28 maart, wat haast niet anders kan dan dat dat de releasedatum van Huawei’s aankomende vlaggenschip is.

Begin dit jaar lekte er al renders uit via OnLeaks, een platform dat 9 van de 10 keer een perfecte render weet te produceren van het toestel. In retrospectief hadden ze het naar alle waarschijnlijkheid weer goed, want de ‘officiële’ renders, te zien met de hoesjes van Spigen, lijken exact op de reeds gelekte afbeeldingen.

We kunnen met relatieve zekerheid concluderen dat Huawei voor een in-display vingerafdrukscanner is gegaan en dat de toestellen met een overdaad aan camera’s worden geleverd. De standaard P30 krijgt drie rearcamera’s en één selfiecam, netjes weggewerkt in een regendruppel-notch. De Plus-variant krijgt maar liefst 4 camera’s en een enkele selfie-camera.

Verder zit er een raar gat in enkele van de hoesjes. Aan de onderkant sport een hoesje namelijk twee evengrote gaten. Eén gat is overduidelijk bedoeld als USB-C-ingang, maar de andere identieke ingang is dan voor een tweede USB-C-aansluiting? Mogelijk is dit ter vervanging van de 3.5mm headphone jack, wat muziek luisteren en opladen tegelijkertijd wel mogelijk maakt. Wat mij betreft is dit dan de enige oplossing voor het verwijderen van de jack.

Zoals vermeld staat de datum op 28 maart, wat logischerwijs de lancering van de Huawei P30-reeks gaat zijn. Het Chinese merk brengt hun smartphones meestal in het voorjaar uit en de P20 werd op 27 maart van vorig jaar onthuld. Eén en één is twee, toch? Tot die tijd kunnen fans van Huawei zich alvast voorbereiden op het WMC van eind februari. Daar zal het Chinese merk waarschijnlijk hun eerste opvouwbare toestel onthullen.

Lees ook: Huawei P Smart 2019 – Apparata review2 reacties

Maar eens zien hoe de prijzen zich gaan verhouden tot de varianten van de Galaxy S10.
Erg benieuwd naar. Grote kans dat dit of de Honor variant, mijn P10 zal opvolgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).