Gelekt: dit unieke vlaggenschip moet HTC redden

Nieuw HTC vlaggenschip
Functioneel of niet, onderscheidend is het toestel zeker wel.

HTC kende enkele jaren geleden haar hoogtijdagen met de HTC One-serie, maar de populariteit van die vlaggenschepen en haar kwalitatief mindere toestellen is flink afgezakt. Niet gek wanneer je kijkt naar de prullaria die daar tussen zit, waaronder de HTC U Ultra. Maar het zojuist gelekte pareltje moet de smartphone- en HTC-fan nieuwe hoop geven.

Vorig jaar bracht HTC een conceptvideo uit met een toestel waarmee je het scherm bestuurde door een speciale balk aan de zijkant. Deze smartphone met codenaam HTC Ocean blijkt er dus echt aan te komen onder de naam HTC U. De vandaag gelekte video is in ieder geval veelbelovend.

Het vlaggenschip zal volgens Venturebeat een 5,5 inch QHD-scherm en een Snapdragon 835-chipset hebben. Qua software draait het toestel op Android 7.1 Nougat met daar overheen HTC’s eigen Sense 9-schil.

Aan de zijkanten van het toestel bevinden zich metalen frames met sensors (Edge Sense), waarmee je als gebruiker verschillende acties kunt uitvoeren. Denk hierbij aan apps activeren, muziekvolume aanpassen en nog veel meer.

Daarnaast beschikt het over een verbeterde 12 megapixel-camera met Sony IMX362-sensor die op de U Ultra zit, terwijl er een 16 megapixel-camera met IMX351-lens aan de voorkant zit. De HTC U komt naar verluidt rond mei op de markt in een 64GB- en 128GB-variant.

2 reacties

  1. Zolang HTC niet zijn reclamebudget aanzienlijk vergroot zijn ze niet meer te redden. Dat zou jammer zijn voor het merk dat de meest innovatieve en kwalitatieve toestellen maalt.

    • @diablogt: zolang HTC niet eens een keer serieus werk gaat maken van aftersales en fatsoenlijke software support op álle toestellen (en niet alleen je flag ship phone) zijn ze sowieso niet meer te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *