Gelekt: Xbox One S, doet wat PlayStation (nog) niet heeft

Gelekt: Xbox One S, doet wat PlayStation (nog) niet heeft
Microsoft maakt stappen.

Hoe achterhaald zijn consoles over een paar jaar? Feit is dat de apparaten op dit moment nog wel even meekunnen, maar dat zal ongetwijfeld in een andere vorm zijn. Wat dat betreft zet Microsoft nu al in op vernieuwing. De nieuwe Xbox One S is opgedoken en wat meteen opvalt is dat een ingang voor een Blu-ray schijfje mist.

Dit betekent dat je op de Xbox One S alleen digitale games kunt spelen. Volgens de geruchten zit er een 1 TB harde schijf in de console. Dit betekent dat je minstens 10 tot 15 grote games tegelijkertijd geïnstalleerd kunt hebben op de Xbox. Het nadeel van het ontbreken van een Blu-ray ingang is dat games soms verwijderd moeten worden om plaats te maken voor nieuwe. Een nog grotere harde schijf zou uitkomst kunnen bieden.

De Xbox One S zou komen met de games Forza Horizon 3, Minecraft en Sea of Thieves. De onthulling moet deze week zijn met een marktlancering in mei. De verwachting is dat deze digitale Xbox One S zo’n 230 euro gaat kosten. Dat betekent dat de S een stuk goedkoper zou zijn in vergelijking met een reguliere Xbox One die wel een Blu-ray ingang kent. De Xbox One S kent geen hardware upgrades, wat dus heeft geresulteerd in een lagere prijs. (via WinFuture)

Lees ook: Xbox One krijgt geweldige officiële nieuwe controller

4 reacties

  1. “Het nadeel van het ontbreken van een Blu-ray ingang is dat games soms verwijderd moeten worden om plaats te maken voor nieuwe.”

    Spyro Trilogy voor de PS4 installeerde toch gewoon even 40-50GB.
    Schijfruimte gaat toch wel op, Dat is nu niet zo heel erg anders (al is het nu natuurlijk wel bij ELKE game het geval..)
    Digitaal gaan we toch, Prima dat deze goedkopere optie er is.
    Als ze dat bij de One X ook nog even doen met een mooie prijsverlaging… (optioneel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *