Gelekt: Zieke promo-video opvouwbare Samsung!

Dit is 'm dan!!
Check hem hier.

Nog maar bijna drie weken, en dan zal Samsung geschiedenis schrijven. De elektronicagigant komt dan met een van ’s werelds eerste (in elk geval commercieel succesvolle) opvouwbare smartphones. Hoewel ik er sowieso geen ga aanschaffen, zorgt de onderstaande trailer toch wel voor een lichte tinteling in mijn smartphone-vingers.

Het is duidelijk dat Samsung de video nog helemaal niet online had willen zetten, maar de Vietnamese tak van het bedrijf dacht: laten we de wereld een pleziertje doen. Zoals het ernaar uitziet is het de lanceringstrailer van Samsung’s opvouwbare smartphone-tablet-hybride en man wat ziet het er tof uit. In elk geval een stuk toffer dan Xiaomi’s ‘onthulling’.

Het begint allemaal rustig en kalm, maar langzaam maar zeker krijgen we meer inzichten in hoe het toestel werkt (niet dat we dat na alle lekker nog niet wisten, maar toch). De magnetische scharnieren lijken bevestigd, de tabletmodus is een feit en er zitten zelfs meerdere schermen op het toestel, waaronder in elk geval één scherm op de voorkant waardoor het apparaat dubbelgevouwen een ‘gewone’ smartphone is.

Overigens is het revolutionaire toestel niet het enige wat opvalt aan de trailer, want naast een toffe interpretatie van de soundtrack is het vooral het gigantische budget van de video die straalt. We zien een flinke portie augmented reality, toffe sci-fi apparatuur en zelfs een groot gevecht met een trol! Kort na de accidentele release werd het filmpje weer offline gehaald, maar XDA Developers wist een offline versie van de trailer op te slaan.

[gv data=”dQ37TuUmNfw”][/gv]

20 februari wordt het toestel aangekondigd samen met de Galaxy S10. Die laatste mogen we redelijk snel na het evenement verwachten, maar of het opvouwbare toestel binnenkort uitkomt is nog maar de vraag. 2019 lijk reëel, maar als dit daadwerkelijk de launch-trailer is, dan moeten we voorlopig nog op een officiële releasedatum wachten.

Tot die tijd zijn we nog zoet met de Galaxy S10. Zoals het ernaar uitziet komt Samsung in elk geval met deze drie modellen. De Zuid-Koreanen verwachten een hoop van de nieuwe lijn, want zoals bij Apple zijn ook voor Samsung de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal alles behalve rooskleurig. Tot slot check je hier alvast de exacte Nederlandse prijzen voor de nieuwe vlaggenschip-reeks.

UPDATE 20 feb 2019: de Galaxy Fold is officieel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *