Geloven in het digitale tijdperk

digitale-rozenkrans-vaticaan
Dat kan natuurlijk met een digitale rozenkrans.

Dat de Katholieke kerk steeds vaker negatief in het nieuws komt is geen nieuws. Ook het feit dat steeds minder mensen naar de kerk komen is geen verrassing. Dat men daar wat aan wil doen lijkt logisch. Klaarblijkelijk zijn de geneugten van de digitale wereld ook doorgedrongen in de bijzondere wereld van het Vaticaan. Deze digitale rozenkrans is namelijk wel erg innovatief.

De digitale rozenkrans is een reguliere fitness-tracker, maar daarnaast helpt hij je, met behulp van de ‘click to pray’ App, die zowel voor Android als iOS verkrijgbaar is, door de gebeden en mysteries van de Rozenkrans heen. Ook houdt de App voor je bij hoe ver je inmiddels gevorderd bent met de gebeden.

De digitale rozenkrans kost $ 110,-, komt met een houder en heeft de volgende specificaties:
– 6-assige sensoren;
– Bluetooth 5.0;
– Stof en waterdicht volgens klasse IP67;
– draadloos op te laden;
– 15 mAh lithium-ion batterij;
– 10 zwarte Agaat-kralen en 11 hematiet-kralen.

De digitale rozenkrans is vooralsnog alleen verkrijgbaar via Acer of Amazon Italië, maar de App is beschikbaar in Engels, Italiaans en Spaans. Verspreiding van God’s woord is dus weer dichterbij.

Overigens meldt Vatican News dat de gadget een onderdeel is van meer digitale initiatieven om jonge mensen weer naar de kerk te leiden. De App en het “Pope’s Worldwide Prayer Network” vormen hiervoor het fundament. Eerder verklaarde de Paus al dat digitale mogelijkheden een kado van God zijn, dus het gebruik is gezegend. Overigens gebruikt het Vaticaan de digitale wereld ook om haar enorme archieven te digitaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *