Nederlandse prijs van de iPhone 6 is uitgelekt?

Auteur: , 17 Reacties
iPhone-6-prijs

De geruchtenmolen draait op volle toeren, en zal waarschijnlijk voor dinsdagavond 9 september niet stoppen met draaien. Een nieuwe (betrouwbare) bron zegt de prijs van de iPhone 6 in Nederland te weten.

De website Mobilecowboys zegt een ‘zeer goed ingelichte’ bron gesproken te hebben, die in de retail werkt. Omdat het hier om iemand gaat die in de Nederlandse retail werkt, gaat het hier dus om de Nederlandse prijs van de iPhone 6. Aan het 16 GB 4.7-inch model van de nieuwe iPhone zou een prijskaartje van 829 euro hangen.

Dat is voor velen misschien even slikken, omdat deze prijs een stuk hoger ligt dan we tot nu toe gewend zijn. De iPhone5S van 16GB kost immers 699 euro. Natuurlijk gaat het hier om een iPhone 6 zonder abonnement, maar het is nog steeds een flinke smak extra euro’s vergeleken met vorige smartphones van Apple. Met een abonnement zou de 16GB iPhone 120 euro kosten, waarna je 50 tot 70 euro per maand moet betalen.

En de 5.5-inch dan?
Of dit ook betekent dat de 32GB en 64GB met dezelfde hoeveelheid duurder zijn geworden, kan de bron niet bevestigen. Als dit zo zou zijn zouden ze respectievelijk 929 en 1029 euro kosten. Wij vragen ons dan ook af hoeveel het 5.5-inch model moet gaan kosten, als deze geruchten waar zijn. Op 9 september weten we het zeker, maar tot die tijd houden we nieuwe geruchten nauwlettend in de gaten.

UPDATE: de prijs en specs van de iPhone 6 zijn inmiddels bekend, alle info lees je HIER.17 reacties

Holy f#ckballs! Als dit de prijs wordt dan maken ze het de android telefoons wel meteen weer een stuk makkelijker. Tenzij ze de providers wel flink gaan sponsoren om de prijs in een abonnement concurrerend te houden. Eerst maar afwachten of dit wel de echte prijs gaat zijn.
– Dank u, is inmiddels gefixt –

Anyhow, belachelijke prijs voor een telefoon natuurlijk.
Maar zal wel weer een succes worden denk ik.
Hahahaah 5.5 inch 128gb wordt dan wat? €1300+?
De kosten per inch aan scherm blijven zo ongeveer gelijk ((700/4)*4,7). Dit grapje uithalen voor 5,5″ zou een prijs van €960,- geven, de 64gb zou dan €1160,- doen (niet gaan nadenken over een evt 128gb model). Bizarre prijzen zeg..
wow een nu al mid-spec telefoon met 4cijferige prijs
€829? Voor 16GB? Ze zijn helemaal gestoord bij Apple als dit zo is.

De iPhone 3GS werd 5(!!!!) jaar geleden al geïntroduceerd met een basismodel van 16GB – de 8GB versie kwam pas uit toen de iPhone 4 uit kwam. Alle opvolgende versies (4, 4S, 5, 5S en zelfs de 5C) hadden een capaciteit van 16GB. Het is nu ECHT tijd voor een verdubbeling van deze basisopslag naar 32GB.

Als ze €829 vragen voor een 32GB toestel dan wordt het toestel voor mij persoonlijk te duur, maar dan krijg je nog iets ‘terug’ voor het extra betaalde – al staat €100 niet in verhouding tot de kosten van 16GB extra aan geheugenchips.

Het (scherm)formaat lijkt mij in geen enkel geval een valide reden om het toestel duurder te maken: Een 8″ iPad Retina mini 16GB+4G kost €509 euro. Er is technisch gezien geen enkele reden (Onderdelen, Ontwikkeling, Marketing, etc) waarom een iPhone ruim €300 duurder zou moeten zijn.

Overigens trek ik deze prijsstelling ook zeer in twijfel als ik kijk naar de manier waarop de iPhone in de VS aan de man wordt gebracht: daar wordt steevast van $200 ‘on contract’ gesproken en om dat naar $300 te verhogen lijkt mij een behoorlijke psychologische barrière.

Daarnaast vormt het steeds verder oprukkende concurrentieveld een steeds interessanter alternatief voor mij als verstokte iPhonegebruiker.
Mind you: ik heb helemaal geen zin om een Android of Windows telefoon te kopen, maar als de iPhone zó duur wordt dan moet ik wel.
@raketmans: Ik ben het met je eens, ik heb nog steeds de Iphone 4s en ik keek ernaar uit om me de iphone 6 aan te schaffen + iwatch maar dit wordt toch wel een heel dure grap. Ik denk dat ik toch wel overstap naar LG. Ik betaal graag wat extra voor kwaliteit maar er is natuurlijk een grens. Zeker wanneer het om de 16GB versie gaat.
Wacht lekker af tot zondag. Benieuwd wat het daadwerkelijk wordt, aan ”rumor’s heb je niks zolang ze niet door de officiele retailer bevestigd zijn.
@JamesBond007: Ik wacht lekker af tot dinsdag ;) Uiteraard is er nog niets officieel. Ik wilde alleen aangeven dat ik als verstokte applegebruiker ook mijn grenzen ken. Een dergelijke prijs = voor mij iets anders dan een iPhone 6.

Overigens zou het me niets verbazen als er een iPhone 5CS uitkomt: Met de A7 processor en TouchID sensor erin.
@raketmans:
Ja als je 800 euro moet afleggen voor een instapper, gaan veel mensen afhaken, en Samsung, HTC en de anderen zullen gaan stunten met exact dezelfde hardware voor 500 euro. Haha gaat nog leuk worden dit, kan niet wachten!

P.s. lijkt me zo onwaarschijnlijk dat Apple dat doet. Daarmee snijden ze zichzelf zo hard in de vingers.
Belachelijk veel geld
De Tyfus zeg dat is wel een hele smak geld.
Ik keek gister al verleidelijk naar de Combinatie Motorola X 2014 en Motorola 360 maar als de basis iPhone 6 net zoveel gaat kosten als die 2 samen. Nou dan weet ik het wel :D
Ben benieuwd. Zou wel eens kunnen dat de 6 waterafstotende coating krijgt. De 4s gaat eruit. 5C zie ik ongeveer 100€ goedkoper worden, tussen de 400 en 450€ voor het 8 gb model. De 5C van 32 gb zie ik nog verdwijnen. Wat met de 5S? Die gaat er mss ook uit, ofwel blijft die in pakweg 32 gb bestaan voor 600€, zeker als de prijzen van de 6 kloppen. Maar dit alles is louter speculaas. Ikzelf gok nog steeds op een 6 vanaf 750€.
En eventueel een update van de 5C met onder andere andere kleuren.
Ik moet hier als One+One eigenaar heel hard om lachen! Hahahhahaaaaaa!
de prijs maakt me echt niet uit, ding heb je 200x in je handen per dag, ik koop m toch, de dikste 5,5 met t meeste geheugen…

ik kan niet wachten.
En ta-daaaa: De iPhone 6 gaat kosten:
16GB: €699
64GB: €799
128GB: €899

De 5,5″ iPhone 6 plus gaat kosten:
16GB: €799
64GB: €899
128GB: €999

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).