Gerucht: nieuwe iPhone 2019 wordt dun en goedkoop

Interessante mogelijkheden
Door een nieuw soort scherm krijgt Apple wat meer speling voor hun volgende iPhone.

Apple gaat naar verluidt in 2019 in elk geval één toestel uitbrengen dat behoorlijk afwijkt van de huidige line-up van de immer populaire iPhone. Het zou gaan om een dunner, goedkoper toestel met een speciaal scherm. Uiteraard wordt dat scherm wederom gemaakt door concurrent Samsung.

ETNews meldt dat in elk geval één iPhone 2019 een touch-integrated flexibel OLED paneel krijgt (via: 9to5Mac). Dat wil zeggen dat het toestel een OLED-scherm krijgt waar de touch-componenten en het beeldscherm zelf één zijn. Dit zorgt voor een lagere productieprijs en levert tevens een hoop extra ruimte op.

Omdat het hier om één component (en dus niet verschillende aparte onderdelen) gaat zal er ruimte bespaard worden die eventueel voor iets anders gebruikt kan worden, zoals een grotere batterij of meer opslagruimte. Zoals het er nu naar uitziet wordt de betreffende iPhone uit 2019 daarentegen een stukje dunner dan andere modellen in de line-up.

Daarnaast zou het kunnen dat de lagere productiekosten – vanwege het zogenoemde Y-Octa-scherm – vertaald kunnen worden naar een lagere verkoopprijs. Apple kennende zal het daarentegen bij één ‘budget’ model blijven in de vorm van de XR. Wellicht dat de betreffende uitvoering dus verrijkt wordt met een ander snufje, meer opslagruimte of een grotere batterij.

Overigens lijkt het erop dat Samsung de schermen in eerste instantie niet massaal kan leveren, waardoor Apple het met een kleinere hoeveelheid moet doen. Wellicht dat dus juist de high-end modellen worden uitgerust met de technologie (om een dunner model te maken), waarna alle andere uitvoeringen langzaam maar zeker ook uitgerust zullen worden met het goedkopere OLED-scherm.

Wat de insteek ook is, Samsung gaat daar voorlopig van profiteren. Althans, als dit model wél goed verkoopt. Samsung levert namelijk het grootste deel van alle iPhone-schermen maar moet dus ook tegenvallende verkopen incasseren zoals bij de iPhone XR. Op ten duur zou Apple graag minder afhankelijk zijn van onderdelen van de concurrent. Tot die tijd zal Samsung haar eigen Y-octa-scherm (dat dus touch- en beeldaspecten combineert tot één onderdeel) blijven verkopen aan het Amerikaanse miljardenbedrijf.

Eén reactie

  1. “Daarnaast zou het kunnen dat de lagere productiekosten – vanwege het zogenoemde Y-Octa-scherm – vertaald kunnen worden naar een lagere verkoopprijs”
    like that ever happened

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *