Gerucht: providers gaan info blokkeren in Android P

Auteur: , 1 Reactie
Android Oreo software fragmentatie

Tot zover de vrije mogelijkheden in Android.

In de Verenigde Staten is de wereld van telecomproviders een tikkeltje anders dan hier in Europa. Naast de grote verschillen in bereikbaarheid per provider, zijn de prijzen ook zeer verschillend. Bovendien hebben telecomproviders meer macht en kunnen ze zich ook meer misstappen veroorloven.

In enkele geheime papieren deed XDA Developers echter een wel heel schrijnende ontdekking. Hoewel het niet nieuw is welke software-features er op een toestel komen door de Amerikaanse providers, zijn er vanaf Android P wel heel grootse plannen. Het lijkt er zelfs op dat Amerikaanse providers de signaalsterkte op Android-smartphones wil gaan verbergen.

Op Android check je voor signaalsterkte vaak boven op je meldingspaneel, maar voor een scherpere blik is het handiger om in het instellingenscherm naar het dBm-figuur te kijken. In Android P zou laatstgenoemde echter helemaal verdwijnen. Of het symbooltje op je smartphone ook verdwijnt, is niet duidelijk.

De exacte reden voor deze move van de Amerikaanse telecomproviders is niet duidelijk, maar een slecht signaal overal hebben is natuurlijk geen goede reclame. Het verwijderen van de signaalsterkte lijkt dan ook op een vorm van zelfbescherming voor providers.

Ook de rol van Google lijkt vrij schimmig, aangezien niets erop duidt dat het bedrijf de providers in de weg zit. Soortgelijke plannen in Nederland lijken niet heel realistisch, aangezien de providers hier niet zoveel macht hebben.1 reactie

zal je wel via een app of andere weg opnieuw kunnen inschakelen/toonbaar zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).