Gerucht: Sony komt met Playstation 4K voor VR

Auteur: , 4 Reacties

De PS VR wordt de meest betaalbare VR-set die je kunt krijgen, maar daar betaal je ook een prijs voor.

Binnenkort kun je de Playstation VR bestellen voor een schappelijke €399. Daarmee is de Sony een stuk goedkoper dan de HTC Vive en de Oculus Rift en dan krijg je er ook nog een game bij.

Enige nadeel is dat de PS4 eigenlijk niet genoeg rekenkracht aan boord heeft om echt waanzinnig hoge resolutie te geven zoals de concurrenten dat wel kunnen (met hun hoge prijs). Daar wil Sony natuurlijk wat aan doen en volgens de geruchten gaan ze er ook wat aan doen. Een midlife upgrade voor de PS4 en we noemen het kind: PS4.5. Ook is de naam PS4K opgedoken.

Die laatste naam staat natuurlijk voor de 4K resolutie die het nieuwe apparaat kan uitbraken. Het grote voordeel van de Playstation als VR-platform is de prijs. De nieuwere PS4K/PS4.5 gaat zo’n beetje $500 kosten, maar kan dan dezelfde beeldkwaliteit leveren als een PC die minimaal twee keer zoveel geld kost. Ter vergelijking, de huidige Playstation 4 kost in Nederland €349.

Helaas verwachten de geruchtmakers dat de nieuwe PS pas tegen het kerstseizoen van 2017 in de winkels zal liggen. Je moet dus nog een tijdje met de mindere kwaliteit op je PS VR werken.4 reacties

met een xbox one is het toch al mogelijk om 4k op te nemen, alleen trekken de tv’s het nog niet in samenwerking met 1 simpele kabel? dan bedoel ik niet dat ruk systeem wat xbox zelf heeft ingebouwt, maar met een elgato ofzo?
Geen gerucht meer jongens, in oktober mag je er 399 ballen voor betalen. https://www.youtube.com/watch?v=s4b8dq8nSzY
@glenn141: Heb je het stuk gelezen? Dit gaat over de console, niet over de VR-bril…
“De nieuwere PS4K/PS4.5 gaat zo’n beetje $500 kosten, maar kan dan dezelfde beeldkwaliteit leveren als een PC die minimaal twee keer zoveel geld kost.”

Vergelijkbare performance als een desktop van $1000.
Voor dat geld heb je in de US een desktop die net aan ‘VR Ready’ is die zeker geen recente titels op 4K zal draaien. De 4K betiteling zal wishful thinking zijn.

Als het meer dan een gerucht is zou het mooi zijn als de vernieuwde PS4 bestaande games op betere framerates kan draaien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).