Gerucht: ‘WhatsApp Stories’ binnenkort op je smartphone

WhatsApp
Originaliteit is ver te zoeken bij het team van Zuckerberg.

Snapchat is inmiddels al enkele jaren erg populair. Een van de redenen dat het nog steeds interessant is voor gebruikers, komt doordat de app zich blijft vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan Snapchat Stories, ook wel ‘Verhalen’ genoemd. Deze snaps zijn voor alle gebruikers zichtbaar en verdwijnen na 24 uur automatisch.

Facebook ontdekte al snel genoeg het succes van deze Snapchat-feature en nam deze klakkeloos over voor haar eigen app Instagram, waarna er een ware copycat-oorlog werd ontketend. Inmiddels lijkt alleen Instagram niet meer genoeg voor Zuckerberg, aangezien WhatsApp nu ook over eenzelfde feature de beschikking krijgt. Althans, als we de screenshot van @WABetaInfo moeten geloven.

Het is niet helemaal duidelijk hoe Facebook deze feature in de populairste chatdienst ter wereld wil stoppen. WhatsApp kan natuurlijk erg handig zijn om gesprekken te voeren, maar het is niet echt een applicatie met social media-features zoals Instagram en Snapchat.

Daarbij lijkt het ook te gaan om een WhatsApp-feature die aanwezig is in de laatste iOS-bèta. Het kan dus goed zijn dat Facebook toch besluit om de nieuwe functie (nog) niet implementeert in een toekomstige versie van de chatdienst. We staan persoonlijk ook niet echt te springen om het idee.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *