Gezichtsherkenning Android telefoons eenvoudig gekraakt

Auteur: , 2 Reacties
gezichtsherkenning-kraken

Creatieve journalist fopt gezichtsherkenning LG, Samsung en OnePlus voor € 330,-.

Als je jouw telefoon goed wilt beveiligen is gezichtsherkenning voor velen de aangewezen manier. Op het eerste gezicht lijkt dit ook zo, maar een journalist van Forbes toont aan dat deze aanname toch echt een misvatting is.

Hij onderworp de LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8 en OnePlus 6 aan de test. Om de test eerlijk te houden nam hij ook een iPhone X mee voor de test. Hij onderzocht of de gezichtsherkenning van deze toestellen te foppen was met een gipsen hoofd. Hij ging als volgt te werk.
Allereerst vergrendelde hij de telefoons met een scan van zijn eigen gezicht. Vervolgens meldde hij zich bij een fotostudio om een 3D-foto van zijn gezicht te laten maken. Hiervoor werd zijn gezicht vastgelegd door 50 camera’s en samengevoegd tot 1 3D-foto. Hierna werd de 3D-foto met een computer bewerkt om eventuele fouten op de samengestelde foto te corrigeren. Toen ook dat gebeurd was heeft hij de foto met een 3D-printer uit laten printen op een gipsen mal. Zo kreeg hij een gipsen hoofd van zichzelf.

Als sluitstuk van de test probeerde hij de telefoons met zijn gipsen 3d-hoofd te ontgrendelen. Het was hier en daar even zoeken naar de juiste hoek en belichting, maar alle Android toestellen bleken uiteindelijk te foppen. De iPhone X bleek niet te misleiden.

Overigens gaven alle toestellen met uitzondering van OnePlus, nog voordat de gezichtsherkenning kon worden ingesteld de melding dat deze vorm van beveiliging minder solide is dan bijvoorbeeld een pincode of paswoord. Het is daarom misschien beter om bij beveiliging van jouw telefoon jouw hersens in plaats van jouw hoofd te gebruiken.2 reacties

Gekraakt? Wat een onzin..

“gezichtsherkenning android telefoons eenvoudig gefopt” bedoel je.
Wordt overal aangegeven dat het niet de meest veilige manier is.
Niks nieuws.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).