‘Betere Galaxy S9 gezichtsherkenning tipt niet aan iPhone X’

Auteur: , 1 Reactie
Galaxy S9 gezichtsherkenning tipt niet aan iPhone X

Het nieuwe paradepaardje van Apple lijkt het al op minstens één aspect te hebben gewonnen van Samsung.

Er is op dit moment al veel te doen over de Samsung Galaxy S9. Hoewel de smartphone eerder in het volgend jaar wordt verwacht dan de Galaxy S8 in 2017, ligt de release zeker nog enkele maanden voor ons. Desalniettemin hebben we onder meer al wat ontwerpaanpassingen kunnen melden en hints over de te verwachten chipsets.

Vandaag meldt ETnews (via PhoneArena) op basis van betrouwbare anonieme bronnen dat Samsung flink investeert in het verbeteren van haar gezichtsherkenning- en irisscanner-technologieën voor de Galaxy S9. Met name de snelheid van beide varianten mag ten opzichte van de S8 een stuk omhoog.

In tegenstelling tot Apple’s iPhone X stapt Samsung echter niet over op 3D-technologieën voor deze producten. Hierdoor is de gezichtsherkenning een stuk makkelijker voor de gek te houden dan die van de X. Face ID werkt namelijk in combinatie met verschillende sensoren om een geavanceerd 3D-beeld van je gezicht te scannen.

Aangezien de iPhone X echter geen fatsoenlijk alternatief biedt voor Face ID, lijkt gezichtsherkenning op Apple’s vlaggenschip een stuk belangrijker. Met de Galaxy S9 kun je naar verluidt ook gewoon je toestel beveiligen door middel van de vingerafdrukscanner, waar Apple dit jaar afscheid van lijkt te hebben genomen.1 reactie

De X is nu 2 weken op de markt en nu kunnen we dagelijks speculaties horen over de S9 …..
Medio maart kunnen we switchen naar hetzelfde gedoe omtrent de Iphone XS

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).