Giedo van der Garde werkt mee aan Wakea cloud

Wakea-Cloud
De Nederlandse autocoureur Giedo van der Garde bekleedt de functie van managing partner bij startup Wakea Cloud.

Via een tweet liet Van Der Garde weten dat hij al een tijdje aan dit project werkt, hoewel racen wel zijn prioriteit blijft.

‘De snelste clouddienst’
Wakea Cloud is een nieuwe Nederlandse startup die naar eigen zeggen de snelste cloud-dienst is voor het opslaan, delen en gebruiken van afbeeldingen. Hierbij ligt de nadruk op het gemakkelijk en snel delen van bestanden met collega’s, klanten en opdrachtgevers. Ook is er een zoekfunctie ingebouwd zodat je snel toegang krijgt tot de bestanden die jij zoekt.

Voorlopig focust de startup zich op de mode en meubelmarkt, twee bedrijventerreinen waar veel gebruik wordt gemaakt van grote databases met afbeeldingen. De clouddienst is anderhalf jaar in ontwikkeling en na wat tests met klanten is de dienst nu klaar om gelanceerd te worden.

Ambitieus project
Van der Garde speelt hierbij een rol om de lancering wat extra bekendheid mee te geven. In een verklaring op de Facebookpagina van Wakea Cloud zegt Guido dat hij altijd geรฏnteresseerd is in ambitieuze projecten en entrepreneurs die een bedrijf naar het volgende niveau willen tillen. Aangezien Wakea Cloud wat hem betreft in dit hokje past, besloot hij zich aan de dienst te verbinden.

Een maandelijks lidmaatschap voor Wakea Cloud kost 499 euro of 500 dollar per maand, waarbij je onbeperkte opslagcapaciteit en de software geleverd krijgt. De clouddienst focust zich dus echt op het bedrijfsleven, want wij kunnen ons niet voorstellen dat jij dat bedrag maandelijks neer gaat tellen om je vakantiefoto’s op te slaan. Daar hebben we Dropbox voor.

22 reacties

 1. Behalve het feit dat Giedo in het verleden in een F1 auto mocht rijden, heeft dit geen reet met auto’s te maken. Maar als jullie toch bezig zijn ben ik wel benieuwd wat voor merk waspoeder Allard Kalff gebruikt voor z’n skisokken.

  • @Jochempie: Het staat dan ook op Apparata. Er is enkel een link-artikel geplaatst op AB omdat het om GvdG gaat. Ik vind het persoonlijk niet zo erg. Niemand dwingt jouw om dan ook op de link te klikken.

   Wat betreft Allard Kalff, ik heb van goede bron gehoord dat hij enkel met Oma wast, maar voor zijn sokken gebruikt hij enkel WitteReus.

   • @sketcher: hier wil ik toch wel even op reageren, want ik bezocht het artikel via de Android app. Daar zie je op de hoofdpagina niet dat het op Apparata is geplaatst, en als je op het artikel klikt zie je ook niet dat je bent doorgestuurd naar Apparata. Developers….??

  • Prima natuurlijk dat hij dit mag doen, al vraag je je natuurlijk af of zijn schoon vader hier geen grote hand in heeft.
   Echt innovatief is het niet, voor concurrenten niet echt moeilijk om ze in te halen lijkt me.
   Het delen van bestanden via zo een service doet ook mijn wenkbrauwen fronzen. Hier zou dat ondenkbaar zijn en zijn alle deel sites dan ook geblokkeerd.

 2. Trouwens, voor Particulieren is Amazon Cloud wel een mooie oplossing, al je foto’s online voor minder dan een euro per maand. (Op het moment heb ik er c.a. 200 GB in zonder problemen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *