Gloednieuwe iPhone X voor monsterbedragen aangeboden

iPhone X
Voor de mensen die geen geduld én heel veel geld hebben.

Met een vanafprijs van 1159 euro is de iPhone X alles behalve een voordelige smartphone. Het kan echter nog gekker. Op websites als Ebay is namelijk een run ontstaan op pre-orders. Vroege vogels die de jubilieum-iPhone van Apple in handen weten te krijgen proberen via de handelssite het toestel door te verkopen.

De prijzen variëren. Sommige iPhone X-aanbieders vragen 1.600 dollar voor de smartphone. Anderen 2.000 dollar of zelfs meer. Dit heeft alles te maken met de beperkte beschikbaarheid van de iPhone X. Wie nu via de Nederlandse Apple-site een bestelling plaatst voor de iPhone X, moet rekening houden met een levertijd van zo’n vijf á zes weken.

De iPhone X is vanaf 3 november officieel in Nederland verkrijgbaar. De smartphone komt in twee varianten. De 64 GB-variant kot 1159 euro, de 256 GB-variant scoor je voor 1329 euro. Lees hier hoe je een reservering kunt plaatsen. (via TechCrunch)

22 reacties

 1. nee maar ff serieus, ik weet dat tijden zijn veranderd maar ik was vroeger de enige op de middelbare school die liep met een mobiel, en werd er mee belachelijk gemaakt, kosten waren geloof ik 20 gulden per maand (geen belminuten die waren er nog niet, 1 gulden per minuut), toen liep iedereen 2 jaar later met een telfort goedkoop toestel uit zo’n melkpak, toen werden “mobieltjes”betaalbaarder.

  Bij de eerste release van de iphone had ik hem gelijk geimporteerd voor nog een vrij laag bedrag, ik geloof 500 usd, en heb bijna nooit iemand met generatie 2g zien lopen, pas vanaf de 3g zag ik iphones in nederland.

  maar om een lang verhaal kort te maken, nu gaan mensen dus blijkbaar 1200 euro voor een toestel uitgeven, dat gaat toch nergens meer over, athans de meeste geven het niet uit maar nemen een lening erop, ze lopen dus liever met de nieuwste iphone op afbetaling, whats next telefoons van 3000 euro voor de middenklasse?

  • @dani22: En het mooie is: een groot deel van de mensen die een iPhone X gaan kopen lopen nu met een prima werkende iPhone 7 rond die ze nu blijkbaar al zat zijn. Het nieuwste van het nieuwste willen hebben zit diep ingebakken.

  • @dani22: Je moet het wel in perspectief plaatsen.

   Het is allang geen telefoon meer, want we doen er alles mee en bellen is maar een bijzaak. Sommigen bellen minder als 1x per week.
   Wat je vroeger met een PC of laptop deed op MSN/ICQ/Skype doe je nu allemaal met dat ding.
   En ga zo maar door, bankzaken, browsen, email, pdf’s, foto’s maken, gaming, etc etc

   De meesten kopen GEEN pocket camera’s meer, een laptop doen ze nu meer dan een half decennium mee, geen hele dure PC’s meer doorgaans, niks geen Tomtom navi meer,etc etc etc etc.

   Kortom, je hebt een pocket computer waar je vrijwel alles mee kan en overal en ook daadwerkelijk overal mee naar toe gaat.

   Als je dat in perspectief plaatst dan is een 900 euro smartphone waar je pak hem beet 3 jaar prima mee uit de voeten kan best te doen.

   En ja, een 1250 euro kostende smartphone is erg prijzig maar er zijn ook mensen die lachend wekelijks een 100 euro aan drank verzuipen. Wat is nou echt zonde ?

   Ik denk dat het punt is dat de nieuwere dure phones en dan met name de Iphone X eigenlijk 0 innovatie bieden voor al dat geld en inmiddels al achterlopen bij release.

   • @turbobrick: je laatste zin is weer complete onzin … maar goed daar komen we toch niet uit.

    Voor de rest … je slaat (eindelijk) de spijker op de kop 🙂

    Ik denk dat het zo gewoon is geworden dat mensen niet eens meer beseffen wat ze allemaal met een “mobiel” doen en wat ze er mee zouden kunnen doen.

     • @turbobrick: A11 Bionic chip, OLED scherm. En een fatsoenlijke bouwkwaliteit. iPhone is meer het totaalplaatje dan alleen een paar innovaties. En zo lang de afschrijving van iPhones veel minder erg is dan bij andere merken zijn het ook voordelige toestellen 😉

     • @willeme: ik hen het over innovatie .. niet specificaties.
      Een snellere CPU is dat niet. OLED AL helemaal niet want die worden al 5 jaar gebruikt in smartphones.
      Build quality evenmin bovendien doen andere merken niet onder, al een paar jaar niet meer.
      Ga je mij echt vertellen dat een iPhone een soort van belegging is met je waardevast ?

      Het is duidelijk Willem, er is gewoon geen innovatie te melden, simpel zat.

     • @turbobrick: Over de bouwkwaliteit ben ik het niet eens. Ik geef toe dat het gat kleiner is geworden (net als met de laptops), maar het is een lager niveau. De Galaxy S8 komt in de buurt, maar voelt nog wat plastiekerig. Ook het OS is net even wat minder slick.

      Nee, het is geen belegging, maar alle Samsungs en Sony’s die ik voorheen had, waren na twee jaar geen dril meer waard, terwijl ik een iPhone altijd voor een goede prijs kwijt kon. Dus in mijn geval ook een stukje goedkoper.

      Maar op een gegeven moment zitten de meeste innovaties er wel in. Apple is ook nooit innovatief geweest. Packaging, marketing en software beheersen ze als geen ander. Voor elk Apple product is er een goedkoper Android/Windows alternatief dat veel betere specs heeft. Ongetwijfeld.

      Die X had van mij trouwens wel USB-C aansluiting mogen hebben in plaats van de verouderde Lightning poort. En de X is gewoon een opvolger van de huidige serie iPhone 6 (en afgeleide daarvan). Om daar dan een bizar hoog bedrag voor te vragen is ridicuul. Maar ja, de markt vraagt er nu eenmaal om 😉

     • @willeme: ja lightning is een rare keuze en Apple spreekt zich tegen want met de MBP was usbC de poort van de toekomst. Vreemd genoeg kom je hem niet tegen op de iPad noch Iphones. Heel raar.

     • @turbobrick: face id ( geen veredelde fotoherkenning … maar 3d mapping ) …. homeknop vrij … en zelfs “the horns” naast de bezel is origineel…. ( niet standaard door trekken van de bezel maar gebruiken wat je kan gebruiken als scherm ).

      Dat laatse kan je lelijk vinden … maar na een paar weken / maanden van app updates zal het weer prima zijn. Je moet nu eenmaal de sensors kwijt in een bezel in 2017 … het gaat erom hoe je ermee omgaat. En in zon beetje alle reviews verteld men dat je het na 2 dagen niet eens meer door hebt ( WENNEN zoals ik je reeds heb voorspeld )

      Sorry hoor … alle telefoons lijken op elkaar en hebben zelfde functies. Fingerprint moven naar achterkant is geen innovatie … wat apple doet is wel degelijk vernieuwing en een andere approach. Met ballen …. en brekend met tradities.

     • @dgh74: jij praat over design keuzes en niks van innovatie. Een Swipe aktie links of rechts doet er verder niet toe.
      Faceid is gewoon facial recognition en hoe ze dat doen is niet zo interessant. Gezichts herkenning om te unlocken, wordt al jaren gebruikt. Sure, de gebruikte techniek zal moderner zijn maar het ding is ook nu pas op de markt.

      Geen home knop ? Is niks nieuws … al tijden bezelloze toestellen die zelfs nog minder bezel hebben.

      Apple heeft lef .. ja net als de audio jack … erg handig .. ook nu met 30 Swipe aktie .. ja als je niks meer kan verzinnen dan kwalificeer je dat als innovatie.

      Ik noem je 1 innovatie … die animojies.. leuk voor kinderen en mensen die zich echt vervelen.

     • @turbobrick: dat is pas onzin. Vingerprint scanner bestond ook al jaren … electrische auto’s al een eeuw. Zo poets je alles weg turbo. Het gaat om het feit dat zulke zaken nu in een vernieuwende manier word gebruikt.

      Er bestaat geen mobiel met 3d scanning … zonder vorm van homeknop. En of het gaat bevallen en of je het mooi vind of niet is een heel ander verhaal. Wennen aan veegbewegingen is binnen een uur gepiept … daar heb je hem weer … WENNEN.

      Dit is het meest venieuwende sinds jaren op mobiel vlak.

      Een electrische auto die 2000 km bereik heeft met dezelfde accu … electrisch niet nieuw … maar bergen innovatieve techniek.

     • @dgh74: geef er maar een draai aan …
      Apple komt al jaren met niks nieuws wat de smartphone naar de hoger niveau tilt.

      Net als die auto die 2000km rijd en dus een verschil maakt.

      Wat brengt faceid aan de gebruiker ? Wat is het voordeel ?
      Het is een oplossing omdat de menu knop weg moest maar het unlocken is niet sneller en makkelijker geworden.

      De extra Swipe acties zijn software aanpassingen . Niks nieuws. Wederom gekomen omdat het deleten van iets voor een probleem zorgde.
      Wederom, wat is je netto winst als gebruiker ?
      Je kunt nu niet eens zien hoeveel procent je accu heeft .. je mag dan swipen .. ja lekker handig ipv in 1 oog opslag zien.
      Om maar te zwijgen aan de vele apps die aangepast moeten worden vanwege die notch. Bekijk Netflix eens in landscape, gewoon de. IPhone 8 qua video oppervlakte.

      Jij praat over oplossingen voor zaken die geen probleem waren maar nu wel aandacht behoeven.
      Menu knop ? Heb je een force touch scherm , gebruik dat dan .. net als Samsung dat doet, gewoon drukken op het scherm waar normaal de knop zit en dan haptic feedback.

      Je weet het leuk te brengen met 3d dot matrix maar dat boeit niemand geen ene reet. Ze willen hun phone snel en effectief openen en dat kon al jaren prima. Faceid zal misschien wennen maar tov touchid absoluut geen innovatie.
      In weze is Je auto is van 500km naar 350km gegaan qua actie radius.

     • @turbobrick: en wat was er innitieel mis met een pascode ? Heeft jaren prima gewerkt ! En waarom dan de keuze voor een fingerprint ….. niemand vroeg daarom hoor. Zoals jij het stelt is er nooit vooruitgang.

      Face id ZELF is sneller dan fingerprint … is al bewezen … de actie die vertraagd is de swipe omhoog … dat is een software keuze en heeft niets met face id zelf te maken. En zelfs met de swipe omhoog is het maar een fractie die je niet zal merken in het dagelijks leven.

      Wanneer je ziet hoe face id nu al word ontvangen ZONDER gewenning en updates die ongetwijfeld volgen …. its the future

      Wanner de hele wereld vraagd om een jack … waarom volgt bijna iedere concurent apple dan met het weglaten ervan ? Omdat het de toekomst is. En omdat hoofdzakelijk de klagers posten waardoor je een eenzijdige indruk krijgt

      En als je toekomst gericht kan denken … en niet blijft hangen in het verleden … dan snap je dat.

      Nah … weer genoeg voor vandaag.

     • @turbobrick: nog 1 dan … zojuist review op 9to5mac ( fansite maar had de MEEST kritische 1e dag review )

      I can say immediately that anyone worrying about the switch from Touch ID to Face ID can stop now. It’s fantastic. Quick, reliable, more secure and more convenient.

      Grootse nadeel van de X … uw fantastische OLED scherm … die volgens de reviewer nauwlijks beter is dan een goed lcd scherm. En dat OLED scherm …. gaat de meeste issues opleveren kan ik je voorspellen. Niet face id … zelfs niet de prijs … maar OLED.

     • @dgh74: je weet het leuk te brengen maar je maakt je belachelijk als je denk dat faceid sneller is. Mensen unlocken nu nog als ze hem uit de zak pakken door op 1 knop te drukken en klaar.
      Op tafel, in de zak, altijd en overal.

      Faceid moet je aankijken …

      Leuk die reviews van de grote jongens maar laten we de wachten op de echte gebruikers, die zijn een stuk objectiever.

      Mij hoef je niet te overtuigen, ik weet hoe de vork in de steel zit.
      En waarom sommigen ook de audio jack weghalen ? Dom kopieer gedrag, thats all. Meest domme actie als het niks toevoegt want weghalen en geen superdunne of megalichte telefoon hebben is gewoon debiel.
      Oh, voor het geval je het niet wist … streamen via BT kunnen we al 10 jaar, en er is goed nieuws !
      Dat kan namelijk ook met toestellen MET een audio jack, ja echt waar.

      OLED een issue ?, alleen als ze van inferieure kwaliteit zijn.
      Samsung heeft het al 5 jaar … Ik heb zelf nooit issues gehad, en dus ook geen inbranden.
      OLED is gewoon the way to go. Maar straks heb je ook een mooi scherm met diep zwart ! Welkom in 2014 net de resolutie in je IPhone X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *