Gmail gaat, eindelijk, afbeeldingen standaard weergeven

Gmail afbeeldingen
Een van de grootste ergernissen die ik persoonlijk heb bij Gmail is het feit dat afbeeldingen van ‘onbekende’ afzenders niet standaard worden weergegeven. Elke keer moet je aanklikken dat je afbeelding weer wil geven. Gelukkig gaat hier op korte termijn verandering in komen.

Het Gmail team heeft zojuist aangekondigd dat binnenkort afbeelding altijd direct zichtbaar zullen zijn. De reden waarom Gmail dit nooit deed was een veiligheidskwestie. Omdat afbeeldingen een virus kunnen bevatten werd de verantwoordelijkheid voor het downloaden/laden bij de gebruiker neergelegd.

Google gaat dit nu oplossen door alle afbeeldingen in de bijlage via hun eigen beveiligde proxy servers te tonen. Op die manier worden afbeeldingen eerst gecontroleerd op eventuele virussen en hoef je als gebruiker niet meer elke keer een extra handeling uit te voeren om zoiets simpels als plaatjes te zien.

Als je liever alles bij het oude wil houden dan kan je dat via de instellingen regelen, maar waarom je dat zou willen is mij een raadsel.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *