Zo gaat Gmail automatisch je mails beantwoorden

Gmail INbox
Gmail kan de inhoud van een binnengekomen mail analyseren en geeft vervolgens suggesties voor korte antwoorden.

Wow, dat is potentieel een enorme time-saver voor hardcore Gmail gebruikers. Google biedt al langer de app en website Google Inbox, waarmee je sneller je mails van Gmail kunt afhandelen en meer overzicht in je postvak krijgt. De volgende stap is nu dat men ook de mails gaat beantwoorden, met behulp van zelflerende algoritmes. Op basis van deze algoritmes/analyses geeft Google suggesties voor korte antwoorden op een binnengekomen mail. In totaal zijn er op dit moment 20.000 mogelijke antwoorden.

Dat zijn er veel, maar de Smart Reply-functie geeft op dit moment per e-mail maximaal drie mogelijke reacties. “We’re actually pretty amazed at how well this works.”, schrijft onderzoeker Greg Corrado van Google op het research-blog van het bedrijf.

De functie wordt deze week uitgerold via de Android en iOS app, maar zal in eerste instantie alleen in de Engelse taal werken. Het is nog niet duidelijk of ondersteuning voor het Nederlands op de planning staat.

Nog geen reacties

  1. Cool. Als dit gelanceerd wordt en een tijdje wordt doorontwikkeld is dat echt mooie vooruitgang van het type ‘nu nieuw, straks mis je ’t als het even niet werkt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *