Gmail krijgt een meer tabgeoriënteerd ontwerp [updated]

Gmail nieuw ontwerp
Eindelijk, Gmail wordt vernieuwd.

Net als de Gmail-app lijkt het erop dat nu ook de webversie een opknapbeurt krijgt. Dit meldt The Next Web. De voornamelijkste verandering van Google’s mail zijn de tabbladen die het ontwerp krijgt. Bovenaan zouden namelijk de tabs Main, Social, Offers, Notifications en Forums komen te staan. Dit zou ervoor moeten zorgen dat e-mailberichten beter gelabeld kunnen worden.

Zo zouden e-mails van vrienden en familie in Main gesorteerd worden, berichten van social media in Social en promotie-mailtjes in Offers. Rekeningen en dergelijke vallen onder Notifications en Forum dient vooral om berichten van, uh ja, forums kwijt te kunnen. Gmail zou dit zelf allemaal sorteren. Niet verkeerd, maakt het een stuk overzichtelijker.

UPDATE: het is officieel. De nieuwe lay-out is een evolutie van priority inbox, waarbij belangrijke e-mails automatisch worden herkend en in een aparte inbox worden getoond. Met de nieuwe versie kunnen vijf tabbladen worden geconfigureerd: eentje met belangrijke/persoonlijke e-mail; een sociaal tabblad; een reclame/spam tabblad; een ‘updates’-tabblad en een ‘forum’-tabblad. De nieuwe interface wordt in de komende weken geleidelijk uitgerold, als je de functionaliteit al eerder wil gebruiken dan kan via de optie ‘inbox configureren’ (als die aanwezig is). Binnenkort zullen ook de Gmail-apps voor Android en iOS ondersteuning krijgen voor deze nieuwe inbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *