Goed nieuws voor Spider-Man fans. Dit is de nieuwe film

spider-man-homecoming-sony-disney-kevin-feige-tom-holland
Drukke tijden voor producer Kevin Feige.

Eerder deze zomer kwam er een einde aan de samenwerking tussen Marvel Studio’s en Sony met betrekking tot Spider Man. Disney, dat eigenaar is van Marvel wilde een betere opbrengstendeal van Sony voor het gebruik van Spider Man. De rechten van Spider Man zijn namelijk verdeeld. Sony heeft de rechten op het filmkarater en Marvel heeft de overige rechten. Bovendien was Kevin Feige, de hoofdproducer van Marvel ook verantwoordelijk voor het produceren van de Sony films. Toen de deal werd opgeblazen dreigde er dan ook chaos.

Dit weekend werd via Variety bekend dat Sony en Disney toch een overeenkomst hebben gesloten. In de nieuwe deal wordt er één nieuwe Spider-Man film gemaakt en mag de superheld ook in één Marvel-film met andere helden optreden. De originele vergoeding blijft hetzelfde, maar toch wordt Disney er beter van. Omdat Sony weer gebruik gaat maken van de diensten van hun sterproducer Kevin Feige krijgen zij 25% van de opbrengst als vergoeding. Daarnaast houdt Disney de merchandise-rechten en financiert ze een kwart van de film mee.

Over het optreden van Spider Man in een Marvel-titel is nog niets bekend. Over de Spider-Man film van Sony weten we sinds de bekendmaking dat deze het derde deel gaat vormen in de ‘Homecoming trilogie’. Ook werd bekend dat Tom Holland weer tekent voor de titelrol. Tot slot werd de geplande releasedate bekend gemaakt. Fans van de spinnenman moeten nog even op hun nagels bijten want die datum is voorlopig op 16 juli 2021 vastgesteld.

Hoe definitief die datum is moet blijken want Feige heeft het nogal druk. Zo heeft hij recent getekend voor de productie van een nieuwe Star-Wars film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *