Goedkope Nespresso cups maak je zelf met de Bluecup

Goedkope Nespresso cups maak je voortaan zelf, met de Bluecup
Ben je het zat om voor te veel geld voorgemalen koffie in een capsule aan te schaffen voor je Nespresso-apparaat? Je bent niet de enige. Er is echter goedkopere manier om aan je dagelijkse dosis cafeïne te komen.

Een team van vier Nederlanders doet mee in de race om de ideale alternatieve Nespressocup op de markt te brengen. Zij hebben de Bluecup bedacht, een systeem waarmee je zelf navulbare cups in elkaar zet. De Bluecup bestaat uit een cupcreator waarmee je plastic cups van een vervangbaar aluminium dekseltje kunt voorzien. Deze cups zijn te vullen met gemalen espressobonen naar keuze, zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen volgens de makers 100 keer hergebruikt worden.

In onderstaande video een demonstratie van de Bluecup:
[gv data=”FAuwSgjAADM”][/gv]

Wat niet in beeld wordt gebracht is dat het ook weer enige tijd en arbeid kost om de hervulbare cups leeg te maken en te reinigen, maar dat zal de zúúnige Nederlander graag voor lief nemen. De early bird-prijs van de Bluecup begint bij €29. Daarvoor krijg je de Bluecup-creator met lepel, twee cups en 200 stukjes folie. Wat de losse cups gaan kosten is nog niet bekend. Op Kickstarter hoopt het Bluecup-team in de komende 30 dagen €50.000 op te halen voor de eerste productierun. Mocht dat lukken, dan krijgen espressoverslaafden wereldwijd er een fraai Nespresso-alternatief bij.

7 reacties

  1. Voor 25 euro heb ik recent een elektrische bonenmaler gekocht. Zo zet ik koffie van vers gemalen bonen in een doodgewoon koffiezetapparaat. Na allerlei fancy koffiemachines (senseo, espresso) te hebben gehad, die op onverklaarbare wijze altijd nét na het verstrijken van de garantieperiode stuk gingen, ben ik weer helemaal terug bij de ouderwetse filterkoffie. En die smaakt me eerlijk gezegd ook nog eens het best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *