Deze app geeft je verkeersinfo over alle EU-landen

Stelvio pas
In één oogopslag checken wat de Vmax is op Spaanse autosnelwegen of hoe het zit met de helmplicht in Zweden? De Europese Commissie heeft voor vakantiegangers alle relevante info verzameld in de app ‘Going Abroad’.

De Europese Commissie heeft een app uitgebracht met daarin alle verkeersregels per Europees land. De app heet ‘Going Abroad’ en is in 22 talen beschikbaar voor iPhone en iPad, Android en Windows Phone. De app geeft informatie over onderwerpen zoals snelheidsbeperkingen, alcoholpromillages, verkeerslichten en het gebruik van mobiele telefoons. Ook de gordelplicht en het al dan niet verplicht dragen van een helm op de fiets en motorfiets komen aan bod. De app bevat naast deze info over verkeer in alle EU-landen ook een verkeersveiligheidsquiz en een memoryspelletje. Bedoelt om passagiers tijdens lange autoreizen te vermaken.

Going Abroad

Siim Kallas, vicevoorzitter van de Commissie en bevoegd voor vervoer, meent dat de app kan bijdragen aan de verkeersveiligheid:

“De zomervakantie is de drukste periode op de Europese wegen. Met de auto op reis is wel zo gemakkelijk, maar veel mensen weten niet dat de landen van de EU verschillende verkeersregels en ­borden hebben. Dankzij de handige en gebruikersvriendelijke informatie van ‘Going Abroad’ worden de risico’s beperkt.”

De Europese Commissie laat weten dat ze de app bewust bij de start van de zomervakantie uitbrengen. Juli en augustus zijn namelijk de dodelijkste maanden in het verkeer, met gemiddeld 50% meer verkeersdoden dan in februari, de veiligste maand.

Download Going Abroad: Android (21MB), iOS (19MB), Windows Phone (22MB).

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *