Google Assistent is Nederlands en nu al beter dan Apple’s Siri

Google
Vanaf vandaag is de assistent van Google ook in onze taal aanspreekbaar.

Concurrent Apple had met Siri al een tijdje ondersteuning voor Nederlandse taal. Google Assistent liep op dat vlak zeker achter. Tot vandaag, want Google is begonnen met de uitrol van een Nederlandstalige assistent.

Android-gebruikers kunnen op een smartphone of tablet de assistent raadplegen in het Nederlands. Google Home is nog wel Engels, maar daar komt op een later moment verandering in. Een navigatie doorgeven, een appje verzenden en de wekker instellen kan nu in het Nederlands gevraagd worden.

Hoewel Google later is dan Apple met een Nederlands spraakassistent, werkt Google Assistant een stuk beter. Zo is Siri nogal droog en saai, terwijl Google Assistant is aangepast met invloeden van de Nederlandse cultuur. Zo kun je PostNL vragen wanneer je pakketje komt, vragen aan Buienradar of het gaat regenen en cadeautips opvragen via Bol.com

Al deze (Nederlandse) bedrijven zijn geïntegreerd in Google Assistent. Dat kan Siri niet zeggen. Bovendien blijft Google Assistant verbeteren. Door praktijkgebruik wordt de spraakassistent steeds slimmer en weet het systeem beter te reageren op wensen van de gebruiker.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *