Google bestaat 15 jaar: infographic en nieuw zoekalgoritme

Google 15 jaar Doodle
Officieel bestond Google op 5 september als 15 jaar, maar ze vieren het traditioneel altijd pas op 27 september. Gisteren werd al een Easter Egg gelanceerd en vandaag komt de zoekgigant met nog meer nieuws.

Als je vandaag de homepage van Google bezoekt dan zal je zien dat er een speciale piñata Doodle is, wie jarig is trakteert immers. Daar blijft het echter niet bij. Om te laten zien wat Google op het gebied van zoeken allemaal gepresteerd heeft de afgelopen 15 jaar is onderstaande infographic gemaakt (klik voor groot).

Google Search Timeline

Google had echter ook nog ‘onzichtbaar’ nieuws. Gisteren maakte de zoekgigant bekend dat ze een maand geleden in het diepste geheim een nieuw zoekalgoritme (Hummingbird) gelanceerd hebben. Zo’n algoritme moet je zien als het hart van de zoekmachine. Volgens Google zou dit nieuwe zoekalgoritme de grootste verandering van de afgelopen jaren zijn. Waarschijnlijk heb je er weinig van gemerkt en dat is precies de bedoeling.

Het ‘nieuwe Google’ zou meer gericht moeten zijn op het geven van relevante antwoorden in plaats van het presenteren van een heleboel linkjes. Als je bijvoorbeeld vraagt: waar kan ik een Samsung Galaxy Note 3 kopen in de buurt? dan krijg je een lijst van winkels in de buurt waar je die telefoon kan kopen. In het verleden kreeg je dan generieke linkjes naar bijvoorbeeld webshops.

Google wil proberen om te doorgronden wat mensen bedoelen en dat combineren met informatie die ze over die persoon hebben. Het klinkt freaky, maar het zorgt uiteindelijk wel voor betere/persoonlijkere zoekresultaten.

Apple vs orange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *