‘Google betaalt Apple miljarden voor iOS hoofdrol’

Google malware
Blijkbaar is het de flinke investering waard voor Google.

Google en Apple mogen zich met recht tot de grootste tech-bedrijven in de wereld noemen. De twee bedrijven kunnen niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar leven. Hoewel ze alle twee zeer verschillende producten en software maken, hebben ze elkaar wel degelijk nodig. Zo is Google bijvoorbeeld nog altijd de standaard zoekmachine voor iOS-toestellen, maar daar betaalt het wel een smak met geld voor.

Volgens Bernstein-analist Toni Sacconaghi is deze hoofdrol van Google op iOS zeker geen vriendschappelijke dienst. Het bedrag dat Google namelijk jaarlijks aan Apple betaalt voor de koppositie ligt rondom de 3 miljard dollar per jaar volgens Sacconaghi via CNBC.

Mochten deze cijfers kloppen, dan is dit een verdrievoudiging van het bedrag dat Google in 2014 overmaakte aan Apple, namelijk ‘slechts’ 1 miljard dollar. Het staat Google echter vrij om op elk moment te stoppen met het betalen van de licentiekosten. Dit komt vooral van pas wanneer het ervan overtuigd is dat Apple zelf geen goed alternatief kan aanbieden.

Desondanks lijkt deze maatregel nog ver weg te zijn. iOS-apparaten zorgen namelijk voor ongeveer 50 procent van alle inkomsten uit de mobiele zoekmachine van Google. Wanneer je je bedenkt dat van de 22 miljard euro omzet het afgelopen kwartaal 90 procent afkomstig is van de mobiele zoekmachine, snap je vast en zeker waarom Google zo gigantisch veel geld over heeft voor het iOS-platform.

Nog geen reacties

  1. Apple en Google de twee grootste?

    Samsung is groter dan Apple, Google en Microsoft bij elkaar.
    Samsung was afgelopen kwartaal zelfs het bedrijf met de hoogste omzet en winst ter wereld.

    Ken je feiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *