Google breekt (weer) eigen Android updateknop

Auteur: , Geen reacties
Android Oreo accuverbruik apps

Is er een update onderweg voor de updateknop?

Veel fans zweren bij Google’s eigen Nexus- en Pixel-toestellen. Deze hoogwaardige apparaatjes met een schone versie van Android is alles wat echte Android-gebruikers nodig hebben. Een van de grootste voordelen is de snelle updatemogelijkheid naar de nieuwste softwareversie, omdat deze niet aangepast hoeft te worden op een speciale skin van derden.

Het is wel zo handig als de updateknop dan ook meewerkt. Dankzij een recente versie van Google Play Services checkt je Google-toestel (met Android Oreo) of er een updatemogelijkheid is, zelfs als de update nog niet speciaal is uitgerold voor jouw smartphone. In een blogpost op Google+ (het bestaat nog) meldt Google-medewerker Elliot Hughes dat de knop echter weer niet werkt.

Het probleem is ontstaan door de nieuwste versie van Google Play Services. Na de installatie werken twee onderdelen niet meer goed met elkaar, waardoor de knop net zo nutteloos is als voorheen.

Hoewel de fout inmiddels intern is opgelost, blijkt dat een wereldwijde patch uitrollen voor het probleem te veel gevraagd is van Google. Hughes belooft dan ook beterschap. In de toekomst scherpt men het testproces nog meer aan, zodat blunder als deze voorkomen zullen worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).