Google brengt deze feature niet naar de Pixel 3

Google brengt deze feature niet naar de Pixel 3
Een unieke feature voor de Pixel-telefoons is niet meer.

De Amerikaanse techgigant Google heeft op zijn nieuwe Pixel 3 een bekende feature uitgeschakeld. Het is niet mogelijk om het toestel te ontgrendelen met je stem. Op oudere Pixel-telefoons was dit mogelijk dankzij de slimme Google Assistent. Door “OK Google” te roepen kon de telefoon met je stem unlocked worden. De assistent weet onderscheid te maken tussen stemmen en kon via een persoonlijk ingestelde stem de telefoon ontgrendelen. Een vreemde stem werd niet herkend en kreeg zo geen toegang.

Google heeft de functie echter weggehaald. Met de Pixel 2 was het bijvoorbeeld mogelijk om emails te versturen of de kalender te openen met je stem zonder de smartphone fysiek te ontgrendelen. Helemaal weg is de feature niet. Google Assistent kan nog steeds op het vergrendelscherm gebruikt worden om bijvoorbeeld een mailtje te versturen.

Google heeft niet bekendgemaakt waarom Voice Match niet te gebruiken is op de Pixel 3. Mogelijk is het een veiligheidsmaatregel. Iemand met een vergelijkbare stem zou bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot de telefoon, al is niet gebleken dat dit daadwerkelijk zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *