Google CEO Larry Page heeft last van stembandverlamming

Larry Page, CEO Google
In juni vorig jaar schoten aandeelhouders & fans van Google in de stress toen CEO Larry Page bekend maakte voorlopig niet meer in het openbaar te verschijnen wegens ‘stemproblemen’. Dit bericht zorgde gelijk voor allerlei wilde geruchten. Zojuist heeft Larry, eindelijk, meer openheid van zaken gegeven.

In een uitgebreide post op Google+ vertelt Larry dat hij, wederom, getroffen werd door een stembandverlamming. Zo’n 14 jaar geleden liep Larry na een verkoudheid een verlamde linker stemband op en halverwege vorig jaar sloeg het noodloot opnieuw toe.

Inmiddels is Larry naar eigen zeggen weer redelijk herstelt, maar heel duidelijk zal hij in de toekomst niet meer kunnen praten. Over het algemeen is bij een dubbelzijdige verlamming de stem meestal redelijk goed, maar wordt een persoon snel benauwd. Al zegt Page dat zijn vrienden daar weinig van merken:

Vocal cord nerve issues can also affect your breathing, so my ability to exercise at peak aerobic capacity is somewhat reduced. That said, my friends still think I have way more stamina than them when we go kitesurfing! And Sergey says I’m probably a better CEO because I choose my words more carefully. So surprisingly, overall I am feeling very lucky.

Wel is zijn stem zachter dan voorheen en is het geven van lange monologen een hele opgave. Omdat de oorzaak van stembandverlamming vaak een raadsel is, zoals bij Page ook het geval is, heeft hij besloten om een deel van zijn $23 miljard te gebruiken voor onderzoek.

Wist je trouwens dat bekende Nederlanders als Rudi Carrell & Seth Gaaikema ook last hadden van een stembandverlamming. Maar dat heeft ze (helaas?) niet gestoord in hun carrière.

Ook zou het mij niet verbazen als deze stemproblemen Google alleen nog maar meer zullen stimuleren om innovatieve invoermethodes te ontwikkelen. Of extreem goede stemherkenning, of wellicht andere methodes van invoer zoals hersengolven.

Behoefte aan meer details? Lees dan alles op de Google+ pagina van Larry Page.

2 reacties

  1. Wist je trouwens dat bekende Nederlanders als Rudi Carrell & Seth Gaaikema ook last hadden van een stembandverlamming. Maar dat heeft ze (helaas?) niet gestoord in hun carrière.

    HELAAS? Beetje lage trap voor mensen die vele Nederlanders aan het lachen hebben gemaakt.

    On topic:
    Goed dat hij het nu verteld, duidelijk dat het niet werk-related is, althans niet CEO-werk related. Hopen dat de research funds tot een oplossing leiden voor deze ziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *