Google Chromebit: verander je tv in een PC voor $100

Google-Chromebit
Google heeft een nieuwe dongel onthuld: de Chromebit. Dit kleine ding past in je broekzak maar tovert iedere TV met HDMI om in een Chrome OS-computer.

Simpel gezegd zou je de Chromebit kunnen omschrijven als een Chromebook in een HDMI-dongel van ASUS. In het apparaatje zit een Rockchip 3288 SoC en een quad-core ARM Mali 760 GPU. Daarnaast is er 2GB aan RAM en 16GB geheugen aanwezig. Ook is er een USB 2.0-poort aanwezig en ondersteunt hij Bluetooth 4.0, wifi.

Goed genoeg
Het is dus misschien niet de krachtigste PC die je in je televisie stopt, maar goed genoeg om op het internet rond te kijken. De Chromebit moet deze zomer nog verschijnen, voor een prijs die volgens Google onder de 100 dollar ligt.

Google is overigens niet de eerste die een dergelijke dongel op de markt brengt. Een tijdje terug presenteerde Intel een soortgelijk exemplaar, die je TV in een Windows desktop verandert.

4 reacties

  1. Onder andere tv’s kun je ermee veranderen in een pc, maar een los computer beeldscherm dus gewoon ook.

    M.a.w, als je enkel wat licht werk op je pc doet, zoals wat internetten enzo, koop je gewoon een computerbeeldscherm ( met hdmi aansluiting uiteraard ), en je hebt je pc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *