Google gaat Nexus 5 en Nexus 7 verkopen in Nederland

Nexus 5 en Nexus 7
Ja, deze telefoon en tablet van Google waren al via derden te koop hier, maar het bedrijf laat weten dat ze de toestellen nu ook zelf gaan aanbieden via Google Play.

De Nexus-toestellen zijn Google’s manier om te laten zien hoe je een telefoon met Android maakt. Ze zijn doorgaans afgeladen met high-end specs, maar kosten beduidend minder dan bijvoorbeeld de topmodellen van HTC en Samsung. Google vraagt voor de Nexus 5 in Duitsland 350 euro voor de 16 GB-versie en 400 euro voor de 32 GB-versie. We verwachten dezelfde prijzen in Nederland, maar officieel zijn ze nog niet bekend.

Nexus 5 specificaties

De Nexus 5 heeft een 4,95 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Over dit display ligt een laagje Gorilla Glass 3 om krassen te voorkomen. De rekenkracht komt van een Qualcomm Snapdragon 800-processor, waarmee lag vrijwel niet voorkomt en je de zwaarste spellen kunt draaien. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB en de opslagruimte is óf 16 Gb óf 32 GB. Aan de achterkant is een 8 megapixel camera geplaatst, maar die stelt in de meeste reviews teleur. Met een recente software-update is deze wel beter geworden, maar kan nog steeds niet tippen aan de concurrentie.

Nexus 7 specificaties

De Google Nexus 7 is de 7 inch tabletvariant, maar dan met een Snapdragon 600-processor. het scherm is full HD-scherm met 1920 x 1200 pixels, een fijne vooruitgang ten opzichte van de 1280 x 800 van de vorige Nexus 7. De Nexus 7 32GB Wi-Fi is heeft een adviesprijs van €269.

De Nexussen zijn vermoedelijk vanaf morgen verkrijgbaar in de Google Play Store. Het is nu de vraag of Google ook Google Play Editions van andere telefoons zoals de HTC One, met een kale versie van Android zonder bloatware, gaat aanbieden in de toekomst.

[lg_folder folder=”Google/Nexus_5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Google/Nexus_7_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *