Google Glass verkopen of uitlenen ist VERBOTEN

Google Glass eBay verkoop
Mensen die dachten snel rijk te worden door hun Google Glass Explorer Edition te verkopen via eBay komen van een koude kermis thuis. In de voorwaarden staat namelijk dat het verboden is om de hightech ‘bril’ (waar je $1.500 voor betaald hebt) te verkopen, of uit te lenen.

De advertentie die gisteren op eBay verscheen is inmiddels weer offline gehaald. De jongeman die hem plaatste zei niet op de hoogte te zijn van deze voorwaarde en hij wilde het geld gebruiken om zijn studieschuld af te betalen.

In de voorwaarden van Google staat echter:

“you may not resell, loan, transfer, or give your device to any other person. If you resell, loan, transfer, or give your device to any other person without Google’s authorization, Google reserves the right to deactivate the device, and neither you nor the unauthorized person using the device will be entitled to any refund, product support, or product warranty.”

Uiteraard is dit alleen van toepassing op de versie van Glass die momenteel wordt gebruikt door ontwikkelaars. Google wil het liefst dat mensen serieus met deze nieuwe techniek aan de slag gaan en niet dat ze het als speeltje zien om snel geld mee te verdienen.

Zeker in de testfase wil je als fabrikanten zo goed en zo kwaad als dat gaat controle houden. Of denken jullie dat Google nu een beetje doorslaat? (via: wired.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *