‘Google heeft Android Wear bijna werkend op iOS’

Android-Wear-op-iOS
Uit betrouwbare bronnen blijkt dat Google bijna klaar is met het geschikt maken van Android Wear voor Apple’s iOS-apparaten.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Google druk bezig was met het ontwikkelen van een iOS-versie van Android Wear; het besturingssysteem waar tal van smartwatches op draaien (zoals bijvoorbeeld de Moto 360).

Notificaties en Google Now
The Verge zegt nu bronnen gesproken te hebben die beweren dat Google deze speciale iOS-app bijna afgerond heeft. Deze app grotendeels hetzelfde als die van de Apple Watch, waarna er ook notificaties van je smartphone op je smartwatch verschijnen. Zoals een FaceTime oproep bijvoorbeeld:

Android-Wear-Facetime

Ook kunnen iPhone-gebruikers gewoon gebruik maken van Google Now, de digitale spraakassistent van Google. De grote vraag is nu alleen ook daadwerkelijk toestaat dat de app in de App Store verschijnt. De mogelijkheid is zeker aanwezig, in het verleden werd Pebble immers ook toegestaan, maar sindsdien Apple concurrerende fitnessbands als de Fitbit en de Nike Fuelband uit de Stores haalde, is alles mogelijk.

Wanneer Google deze app zou lanceren, is nog niet bekend. Maar mocht het zover komen, dan heeft de Apple Watch er ineens een hele berg concurrenten bij die om een plekje rond de pols van de iOS-gebruiker strijden. Denk bijvoorbeeld an de Moto 360, LG G Watch en Samsung Galaxy Gear.

Eén reactie

  1. Nice. Ben niet echt overtuifg door smartwatches, ze voegen nog te weinig toe vind ik. Maar de Moto 360 is toch wel het enige model wat ik zou overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *