Google is bezig met ‘kneedbare’ smartphone

Kleurtjes passen wel mooi bij elkaar
Of je hier ook van die leuke vormpjes uit kan halen, net zoals vroeger toen je nog in de poep klei zat te graaien, is niet bekend.

Een nieuw patent door de Californische softwaregigant, ontdekt door PatentBolt, toont een drukgevoelige telefoon. Zo zou je bij deze telefoon, in plaats van het touchscreen te gebruiken, in de bovenkant kunnen knijpen om naar het volgende nummer te gaan en in het scherm kunnen knijpen om een telefoontje te beantwoorden.

Dit biedt vooral voordelen bij het blind bedienen, bijvoorbeeld in de auto. Ook werkt dit, in tegenstelling tot traditionele touchscreens, ook met handschoenen aan. ’s Winters hoef je dus niet meer je klauwen te bevriezen om op te kunnen nemen. Het biedt ook mogelijkheden om grotere telefoons nog steeds met 1 hand te kunnen bedienen. Zeker nu de schermen al snel boven de 5 inch zitten, wordt het lastig om met de duim alle hoeken te kunnen raken.

Het werkt door middel van een flexibel stukje met een rekbare draad daarin. Een circuitje meet de weerstand. Bij het rekken van dit stuk wordt het draadje langer, dus meer weerstand, en bij het in elkaar drukken korter, dus minder weerstand. Zo weet de telefoon wat er gaande is, en dus welke actie er ondernomen moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *