Google is iPhone-gebruikers 570 euro verschuldigd

Auteur: , 3 Reacties
iPhone met Google-app

Ja, je leest het goed: de zoekgigant moet dokken.

Tenminste: als een stel Britten gelijk krijgt van de rechter. Google zou tussen juni 2011 en februari 2012 doelbewust cookies hebben ge├»nstalleerd op iPhones, zonder dat de gebruikers daar toestemming voor gaven. Het zou gaan om zo’n 5,4 miljoen iPhone-users, die samen mikken op een schadevergoeding van 2,7 miljard pond.

Het is nog niet duidelijk of de rechter in het verhaal meegaat. Dan is het nog de vraag of er een schadevergoeding uitbetaald moet worden en zo ja, hoe hoog die is. The Telegraph rept over 500 pond, terwijl The Next Web het over 200 pond heeft. Hoe dan ook: elk bedrag is meegenomen, toch?

Google zou er tot nu toe alles aan doen om de claim van tafel te krijgen, omdat er in de ogen van de Amerikanen eigenlijk niets aan de hand is. Echt sterk staan ze niet, want in de Verenigde Staten kreeg Google al een miljoenenboete voor hetzelfde vergrijp.3 reacties

Echter sta je als consument veel sterker in de USA dan hier in de EU. Het nadeel voor Google is dat hij al geen vriendje is van de EU.
Oke, maar stel dat hier in Engeland een uitspraak over komt, eentje die in Amerika blijkbaar al heeft plaatsgevonden, wat kunnen wij in Nederland daar dan weer verder mee?
Ben ik even blij met mijn Private Internet Acces VPN dienst en Firefox Focus met blokkering van advertentietrackers, analysetrackers, social media trackers, inhoudstrackers etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).