Google Kenniskaart in Nederland: nooit meer doorklikken!

Google Kenniskaart in Nederland
De advertentieboer heeft vannacht een nieuwe feature uitgerold: Knowledge Graph. Of Google Kenniskaart, zoals het in ons land gaat heten. Het idee van dit project? Antwoorden op zoekopdrachten direct tonen op de pagina, zodat doorklikken in sommige gevallen overbodig wordt.

De Kenniskaart is een enorme database gevuld met informatie over personen, gebeurtenissen, plaatsen, etc. De dienst was al beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Japans, Italiaans en Russisch.

Wanneer Google extra informatie kan tonen over een zoekopdracht, wordt er aan de rechterkant van de pagina een blok ingericht. Zoals hieronder te zien is werkt het ook in mobiele browsers. De carrousel boven aan de resultatenpagina biedt vervolgens een completer beeld van het onderwerp.

Google Kenniskaart

Google gebruiken om vervolgens niet meer te hoeven doorklikken naar de eerste de beste Wikipediapagina. We zijn benieuwd of dergelijke informatiesites daar nou wel zo blij mee zijn. Aan de andere kant: ze werken er zelf aan mee. Google maakt immers gebruik van info uit Freebase, Wikipedia en het World Fact Book van de CIA.

Instructiefilmpje hieronder. Want Google is moeilijk.
[gv data=”mmQl6VGvX-c”][/gv]

Google zegt de service deze week in zijn geheel uit te rollen in Nederland. Het kan dus zijn dat het nog niet overal werkt (zoals bij mij nu het geval is).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *