Google komt met eigen gaming-platform: YouTube Gaming

Google komt met eigen gaming platformGoogle gaat eindelijk de strijd aan met Twitch. Er gingen al geruchten, maar het bedrijf kondigde vandaag YouTube Gaming aan: een applicatie met een bijbehorende website helemaal gericht op gaming.

YouTube Gaming gaat deze zomer als eerst van start in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. YouTube Gaming is honderd procent gericht op games en meer dan 25.000 spellen krijgen hun eigen pagina, inclusief gerelateerde video’s van game-bedrijven en YouTube-gebruikers.

YouTube heeft tot nu toe altijd voorop gelopen wat betreft online video en livestreams, maar op gebied van gaming had Twitch een flinke voorsprong. Het platform weet sinds afgelopen jaar elke maand 100 miljoen views binnen te halen. Toch heeft Google op dit moment een voordeel: video’s spelen namelijk af in 60fps, waardoor alles er een stuk gelikter uitziet. Vooral bij game-video’s speelt deze feature een grote rol. Daarnaast is het techbedrijf ook bezig met live streaming in 60fps, zodat gamers hun game-technieken nog beter kunnen laten zien.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *