Android TV: Google is bezig met eigen opzetkastje?

Android TV
Google TV is nooit aangeslagen, maar nu komt het bedrijf met een opvolger die wel moet scoren. Het gaat om een soort “Android TV” waarbij waarin Hangouts, YouTube en Google+ geïntegreerd zijn via een opzetkastje (ala Apple TV).

Volgens documenten die The Verge heeft onderschept, heeft Google aan app-ontwikkelaars gevraagd om toepassingen voor het nieuwe apparaat te ontwikkelen. Dat kunnen tv-apps zijn, maar ook games. Er wordt daarom een speciale afstandsbediening meegeleverd, maar het zou ook met de stem kunnen worden bestuurd (zoals het nieuwe Amazon Fire TV). De bedoeling is dat de apps een simpele interface krijgen, zodat Android TV gemakkelijk te bedienen is” “Access to content should be simple and magical.” Zo wil men oa dat er maximaal 3 keer geklikt hoeft te worden voor het starten van een film.

Een eventuele Android TV zou wel in het vaarwater van de Chromecast komen, maar volgens de geruchten zou men beide apparaten in de markt willen houden. Ontwikkelaar zullen dus wellicht 2 verschillende interfaces moeten ondersteunen, niet echt handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *