Google kondigt goedkope Android One telefoon aan

Google kondigt goedkope Android One telefoon aan
Tijdens het Google I/O evenement heeft een nieuwe telefoon gepresenteerd die er voor moet zorgen dat iedereen in de wereld toegang heeft tot een smartphone.

Android One

Google wil met de Android One een platform bieden waarop andere producenten verder kunnen bouwen. Zo zal de telefoon op stock-Android draaien, zonder dat fabrikanten daar een eigen softwarelaag overheen kunnen leggen. Fabrikanten en providers kunnen hier wel eigen apps aan toevoegen. De telefoon krijgt ondersteuning voor twee simkaarten, heeft een 4,5 inch scherm en krijgt een SD kaartlezer. Dit alles moet voor minder dan 100 dollar op de markt verschijnen.

Op dit moment heeft maar 10% van de wereldbevolking toegang tot een smartphone, daar wil Google met deze telefoon verandering in brengen. Google wil dan ook samenwerken met leveranciers om de telefoon zo goedkoop mogelijk te maken. Het doel is dan ook om een hoogwaardige smartphone op de markt te brengen om de volgende miljard mensen online te krijgen.

Nog geen reacties

  1. Kijk Apple, dat is een budget telefoon. Hetzelfde als de 5s (achterhaalde specificaties) maar dan met een bijhorende prijs. Maargoed als je onwetende mensen kan oplichten doe je dat ook maar he Apple?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *