Google laat iedereen apps voor Glass ontwikkelen

Google Glass uit elkaar
Vlug, iedereen aan het coden!

Google heeft de Mirror API beschikbaar gesteld. Hiermee kan iedereen web apps maken die draaien op het brilletje. Tot nu toe was de toegang daartoe sterk beperkt, en moest je een Google ontwikkellaarsaccount hebben. Daarentegen kan niet alles met de Mirror API. Voor complete toegang zullen ontwikkellaars nog steeds moeten wachten op de Glass Development Kit (GDK).

De GDK is vorige week door het bedrijf onthuld op de jaarlijkse hackaton, waarbij enkele ontwikkellaars al tijdelijk toegang kregen tot deze kit. Wanneer deze uit komt is nog niet bekend, en is nu alleen beperkt en op uitnodiging van Google toegankelijk. Op dezelfde hackaton liet Google enkele apps zien die het volledige potentieel van het brilletje tonen.

Zo kan men met Word Lens de camera richten op een bepaald woord in een buitenlandse taal, waarna de vertaling automatisch verschijnt. Spellista is een spelletje waarmee de speler bepaalde woorden moet spellen door naar de letters te kijken, en Strava is een soort van GPS die de afgelegde afstand en tijd constant bovenin het scherm laat zien.

(Via: Google Developers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *