Google lanceert Helpouts: cursussen en info via videochat

Google Helpouts gelanceerd
Mensen die graag een cursus willen volgen of advies nodig hebben, maar geen zin hebben om de deur uit te gaan, kunnen vanaf nu terecht bij een nieuwe dienst van Google met de naam Helpouts.

Het idee is dat je via video (Hangouts) advies kan krijgen of een cursus kan volgen. Dat kan één-op-één, maar ook via een groepschat. Mensen kunnen hun diensten zowel gratis als tegen betaling aanbieden en het aanbod loopt momenteel uiteen van gitaarlessen tot taalcursussen en kooktips. Google heeft reeds de belofte gedaan dat het aanbod nog fors uitgebreid gaat worden.

Of dit gaat aanslaan? Dat zal vooral afhangen van de kwaliteit van de video (en verbinding). Als je naar een blokkerig webcambeeld zit te kijken met slecht geluid, dan zal je het al snel gehad hebben. Professionals die Helpouts aanbieden zullen dat ongetwijfeld goed geregeld hebben, maar als deelnemer zal je in veel gevallen ook goed materiaal nodig hebben, zodat je coach kan zien wat je doet en tips kan geven.

Hoe Helpouts in de visie van Google moeten werken is te zien in onderstaande video. Zelf proberen? Dat kan via helpouts.google.com.

[gv data=”K-VFC9AQM1k”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *