Google+ lijkt ten dode opgeschreven

Google+ lijkt ten dode opgeschreven
Nadat gister al de topman bij Google+ werd ‘ontslagen’ komen nu berichten naar buiten dat Google zijn social media platform gaat afslanken.

Gisteravond werd bekend dat Vic Gundotra zou opstappen, terwijl bronnen aan Techcrunch melden dat hij ontslagen zou zijn. Vic Gundotra is de man die de Google+ cirkels heeft bedacht en zou leiding geven aan het team achter Google+.

Volgens anonieme bronnen wordt Google+ niet langer meer als een product gezien. Dit betekent dat ze niet meer actief gaan verplichten om je accounts te koppelen. Dit was het geval bij YouTube. Je was verplicht om een Google+ account te hebben om een comment te kunnen plaatsen. Dit werd door de gebruikers zeer slecht ontvangen, iets wat niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

De ongeveer 1200 mensen die aan Google+ meewerkten zullen volgens bronnen binnen het bedrijf een andere functie krijgen. Teams die verantwoordelijk waren voor Hangouts binnen Google+ zullen nu aan het Android platform gaan werken. Daarnaast zullen ook de mensen die verantwoordelijk waren voor de foto’s dezelfde stap maken.

Google zelf houdt vol dat er aan de strategie van Google+ niets verandert. Maar na het vertrek van de topman en het verplaatsen van de werknemers lijkt er wel degelijk iets aan de hand bij Google+. Vooralsnog zullen wij als gebruikers er nog weinig van gaan merken maar ik hoop dat de integratie van Google+ en YouTube snel van de baan is.

7 reacties

 1. hoor om me heen ook regelmatig klachten,
  vrienden worden uitgelogd / her-inloggen
  kunnen niet commenten/liken..

  (de meeste klachten komen bij een macbook gebruiker vandaan ironisch gezien)

  ikzelf (PC w7 ) heb namelijk geen problemen.
  werkt niet altijd vlekkeloos, maar een refresh fix’d bijvoorbeeld vrijwel altijd.

  daarnaasst heeft Youtube nu eenmaal een renovatie nodig, mensen denken misschien te simpel. zoiets kost jaren! (want ze gooien niks offline!)

 2. Google+ was helaas een noodzakelijk kwaad voor mij. Ik wou er eigenlijk niet aan, maar sommige klanten/potentiële klanten gebruiken het. Als ze daadwerkelijk de stekker eruit trekken ben ik daar niet rouwig om. Zeker de youtube/google+ link was niet prettig. Nogsteeds is het vervelend om comments op video’s te lezen. Als je klikt op de “reactie op” link kom je, in plaats van bij de betreffende comment, uit op een google+ pagina. Waardeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *