Google Maps crowdsource introduceert toffe features

Google Maps lijkt een social netwerk te worden
Zo maak jij Maps nog een stuk handiger voor ons allemaal.

Google Maps is een van de populairste middelen om snel nieuwe plaatsen te ontdekken, routes te plannen of een beetje rond te kijken via StreetView. In de huidige versie zitten ook snufjes zoals het bekijken van de toegankelijkheid van bepaalde locaties en gebouwen. Dankzij een nieuwe feature kun jij daar persoonlijk verandering in brengen.

De nieuwe feature is voornamelijk bedoeld om mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten voor te lichten over de toegankelijkheid van het gebouw in kwestie. Denk hierbij aan een restaurant of bedrijf. In de speciale toegankelijkheidssectie kun je aangeven of er bijvoorbeeld een lift aanwezig is, een rolstoelvriendelijke ingang of iets dergelijks.

In Google Maps kun je een kaart van je omgeving bekijken, waarna Google toont welke locaties nog niet voorzien zijn van deze informatie. Zelf een bijdrage leveren kan door in Google Maps het menu te openen, op ‘Mijn bijdragen’ tikken en zoekt naar ‘Ontbrekende info toevoegen’, waarna je op ‘Toegankelijkheid’ drukt en zelf de wereld nog beter in de kaart kunt brengen.

Hoewel de feature ook handig kan zijn voor niet-Android gebruikers, meldt Google aan Engadget dat het geen informatie deelt met iOS of webgebaseerde alternatieven. We zijn benieuwd hoe snel de toegankelijkheid van locaties in Nederland voorzien zijn van deze extra informatie.

Google Maps toegankelijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *