Google Maps navigatie komt met verhelderende nieuwe toepassingen

google-maps-verlichte-straten-wegen-zoeken
Je kunt nu al kosten besparen, maar de belangrijkste update moet nog komen!

Google maps zet steeds verder in op de gebruiksvriendelijkheid van haar navigatie. Eerder deze maand rolde ze al een update uit waarbij je straatnamen en bezienswaardigheden in het buitenland kunt laten vertalen. Handig als je in een vreemd land de weg wil vragen. Door het speaker-icoontje kun je zelfs laten horen waar je naartoe wilt.

Ook kun je al langer op zoek naar de dichtstbijzijnde laadpalen voor jouw elektrische auto. Door ‘ev charging’ of ‘ev charging stations’ in jouw zoekopdracht te verwerken zie je direct waar je jouw elektrisch aangedreven vriend weer op kunt laden.

Inmiddels is in Nederland ook de optie beschikbaar om jouw taxirit te controleren. Als je jouw bestemming ingeeft en daarbij de optie ‘stay safer’ aanklikt krijg je een signaal als de chauffeur meer dan 500 meter afwijkt van de logische route. Zo voorkom je niet alleen dat je een te hoge taxirekening krijgt, maar kun je ook alarm slaan als de chauffeur snode plannen blijkt te hebben. Aangezien bellen in dat geval moeilijk is kan je ervoor kiezen de route te delen met vrienden via sms, WhatsApp of andere social media. Volgens meldingen is de functie inmiddels in Nederland beschikbaar.

De laatste optie is door ontwikkelaars gespot in de broncode en nog niet officieel aangekondigd. Deze optie belooft letterlijk verhelderend te worden. Je kunt met deze optie namelijk een route kiezen die je alleen langs goed verlichte straten en wegen leidt. Dit is handig als je in het donker door onbekend gebied gaat of als je liever niet in het aardedonker rijdt. Volgens de code kun je straks zelfs zien hoe goed een straat verlicht is en dus de meest verlichtte route kiezen. De route zal dan met gele bolletjes getoond worden. Welke naam deze functie zal krijgen en of we er in Nederland ook gebruik van kunnen maken is nog niet bekend. We kunnen ons echter wel voorstellen dat veel mensen deze functie graag zullen gebruiken.

Vorige maand gaven we je ook een aantal tips om het maximale uit Google Maps te halen. Als je deze vakantie op weg gaan naar een locatie waar nog wel eens extreme weersomstandigheden voorkomen is het wellicht goed om dit artikel nog even te lezen.

Eén reactie

  1. ze mogen eens een functie uitbrengen waar in je kan zien hoeveel je aan péage kwijt bent als je navigeert van thuis tot je hotel/camping, beetje zoals ViaMichelin dit doet. En ook opties/prijzen toevoegen voor flixbus of dergelijke. Nu is dit enkel Uber, OV, etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *