Google Maps vertelt wanneer je het beste kunt vertrekken

Google Maps
Sneller thuis dankzij je favoriete route-app.

Het is niet zo vaak dat Google Maps wordt voorzien van updates die echt een meerwaarde hebben. Plotsklaps was er de nieuwe feature vorige week die een beter inzicht gaf van de toegankelijkheid. Alsof dat nog niet handig genoeg is, weet je via Maps tegenwoordig ook wanneer je het beste een drukbezochte plaats kunt verlaten.

De feature is voor nu nog een exclusieve feature voor Maps-gebruikers op Android, en verschijnt zodra je instructies doorgeeft aan de app. Naast de gebruikelijke geschatte reistijd en afstand verschijnt er een nieuwe grafiek, waarin je de tijd vindt die je nodig hebt om nu te vertrekken en op tijdstippen vlak daar voor en erna.

Kleurt je balk groen, dan betekent dit dat er weinig verkeer op de weg is en je binnen de tijd op je bestemming bent. Oranje betekent dat het iets drukker is en je waarschijnlijk ook langer onderweg bent. Handig, aangezien je op deze manier heel wat tijd bespaart.

Het is nog niet duidelijk of en eventueel wanneer we de nieuwe features voor de iOS-versie van Google Maps kunnen verwachten. Op dit moment bevindt de nieuwe feature zich nog in de beginfase, waardoor het onwaarschijnlijk is dat lokale bezichtigingen al voorzien zijn van deze nieuwe functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *