Google meldt zich voor overnamestrijd Waze

Google meldt zich voor overnamestrijd Waze
Nadat bekend is geworden dat Facebook interesse zou hebben in de navigatiesoftware van Waze, voelt Google zich blijkbaar geroepen daar een stokje voor te steken. Want alles is veur Larry.

Facebook zou bereid zijn om tot wel 775 miljoen euro, oftewel 1 miljard dollar, te betalen voor Waze. Het sociale navigatienetwerk is in trek omdat Google het zou kunnen gebruiken om functionaliteiten aan Google Maps – dat binnenkort grondig wordt vernieuwd – toe te voegen. Een andere reden is om het uit de handen van concurrenten te houden, zodat de positie van de landkaartenboer niet in gevaar komt, zo meldt Bloomberg.

Biedingsoorlog

Er gingen ooit geluiden op dat Apple Waze zou willen overnemen, maar die schijnen niet meer mee te doen in de overnamerace. Het gaat volgens bronnen voornamelijk om Google en Facebook als potentiële overnamekandidaat. Jammer, want Waze zou de redding kunnen zijn voor Apple Maps. Ondertussen houdt Bloomberg de optie open dat Waze ook zelfstandig doorgaat en met een nieuwe investeringsronde meer geld ophaalt. In 2011 wisten ze al eens 30 miljoen dollar los te peuteren, dus ja, het kan nog vrijwel alle kanten opgaan.

3 reacties

  1. Goed nieuws voor Waze, maar niet perse voor de consument. Als Google Waze koopt is dat vooral om een concurrent van de markt te halen. Ik snap overigens niet zo goed wat Facebook met kaarten moet, Apple zou wat dat betreft een beter baasje voor Waze zijn.

  2. ik heb liever dat google het koopt dan facebook of apple
    facebook is een bubble die binnenkort wordt geprikt, de jeugd laat het nu reeds links liggen omdat hun ouders er ook opzitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *