Google mikt op Apple TV en iPad met Chromecast en Pixel C

Pixel C
Apple kan zijn borst natmaken, want de nieuwe Apple TV en iPad Pro krijgen concurrentie uit het kamp van Google. En hoe, want de nieuwe Chromecast en Pixel C ogen behoorlijk indrukwekkend.

Chromecast en Chromecast Audio
De nieuwe Chromecast verschijnt in twee varianten, waarbij de Chromecast Audio nieuw is. Deze versie is geschikt om in je speaker te pluggen, zodat je via je smartphone, tablet of computer muziek kunt streamen. Deze apparaten hoeven hiervoor alleen maar verbonden te zijn met hetzelfde wifi-netwerk. Spotify en Google Play Music worden al bij de release ondersteund.

Ook de Chromecast voor tv’s is vernieuwd, waardoor Google opnieuw een heel interessant alternatief voor de Apple TV biedt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om video’s in hogere resolutie te streamen. De app voor iOS en Android kan voortaan ook gebruikt worden als applicatie-hub, zodat je in een oogopslag kunt zien welke apps ondersteuning bieden voor de Chromecast.

[gv data=”yX6Kkq7hPJY”][/gv]

Google legt de nadruk ook meer op gaming. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om Chromecast-ondersteuning toe te voegen aan games, zodat de direct gestreamd kunnen worden. Je smartphone dient vervolgens als controller. Angry Birds Go is een van de eerste games die de Chromecast ondersteunt.

Is de Chromecast een serieus alternatief voor de Apple TV? Jazeker, want het apparaatje van Google doet qua functionaliteit nauwelijks onder voor de tv-hub van Apple, terwijl-ie maar 39 euro gaat kosten. De vernieuwde Chromecast verschijnt aanstaande dinsdag in 17 landen, maar Google heeft nog niet bekend gemaakt of Nederland daar ook bij hoort.

Pixel C

Pixel C
Ook de nieuwe iPad Pro en de Surface Pro van Microsoft krijgen er een concurrent bij. Hij heet Pixel C en wordt door Google zelf geproduceerd. Deze tablet beschikt net als de concurrentie van Apple en Microsoft over een speciaal toetsenbord, zodat je ‘m ook als laptopvervanger kunt gebruiken. Het is helaas nog niet duidelijk wat Google onder de motorkap van de tablet heeft verstopt, dus we weten nog niet of de Pixel C ook qua hardware interessant is. De tablet verschijnt later dit jaar en gaat in de VS 499 dollar kosten. Het toetsenbord is los verkrijgbaar en kost 149 dollar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *