Google neemt eindelijk afscheid van kinderachtige emoji

Google emoji
Zeg maar gedag tegen die lelijke blubber op je smartphone.

Enkele jaren geleden begon Google met het toevoegen van zelfgemaakte emoji op het Android-platform. In het begin waren er vrij weinig poppetjes om uit te kiezen, en waren deze vrijwel allemaal afgeleid van de Android-mascotte. Vijf jaar later is er echter meer een standaard gekomen in wat mensen van emoji verwachten, waarop nu ook Google eindelijk gaat antwoorden.

Hoewel de Android-mascotte emoji al lang verleden tijd zijn, kunnen we niet bepaald zeggen dat de emoji van Google erg indrukwekkend zijn. Smileys zijn nog steeds gebaseerd op gomballetjes, terwijl de iOS emoji die iedereen kan zien op WhatsApp bijvoorbeeld een stuk volwassener ogen.

Met Android O implementeert Google eindelijk een volwassen variant van het brede scala aan emoji. In de nieuwste versie moeten de smileys beter te herkennen zijn en vergelijkbaar met andere soorten emoji. Desondanks zit er nog steeds een eigen Google-sausje overheen, wat vooral terug te zien is in de omlijning van de poppetjes.

Daarnaast moet Android O volledig gebruik kunnen maken van Emoji 5.0, afkomstig van het Unicode Consortium dat bepaalt welke smileys en dergelijken toegevoegd worden. Google kijkt op dit moment ook naar een manier om oudere Android-versies te voorzien van de gemakken van de nieuwe emoji.

Google emoji transformatie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *