Google Now, Siri en Cortana vechten het uit in een quiz

Siri-Cortana-Google-Now
Wie wint er als Google Now, Siri en Cortana het tegen elkaar opnemen in een strijd om de beste stemherkenningsmachine?

Onderzoeksniveau Stone Temple heeft het voor ons uitgezocht. Hoewel de smartphones van Google, Apple en Microsoft allemaal een persoonlijke assistent hebben, doen ze alle drie hetzelfde: ze gebruiken het internet om je vragen te beantwoorden. Nu blijkt dat één van de drie duidelijk superieur is.

Google Now wint
En dat is Google Now, tenminste gebaseerd op de criteria van het onderzoek. Zeker op het vlak van compleet beantwoordde zoekvragen, scoort Now hoog, met maar liefst 88 procent. Siri komt op de tweede plek met 53% en Cortana sluit af met 40.

Door drieduizend verschillende zoektermen/vragen aan de drie deelnemers van het onderzoek voor te leggen, werd de kwaliteit gemeten. Niet zo verrassend dus dat Google Now met de hulp van ’s werelds populairste zoekmachine als beste uit de test komt.

Google-Now-Siri-Cortana

Google en Bing
Om het onderzoek completer te maken, werden zoekresultaten van Google en zoekmachine Bing met elkaar vergeleken. Hierbij was opvallend dat Bing betere antwoorden gaf dan Cortana (de spraakherkenner van Microsoft), wat betekent dat ze de effectiviteit van Cortana nog wel wat kunnen verbeteren.

What does the fox say?
Onderstaande video laat een onderdeel van het onderzoek zien, waarin Siri, Cortana en Google Now naast elkaar op een tafel liggen, en één voor één een vraag beantwoorden. Als je wilt weten wat de drie zeggen op de vraag ‘what does the fox say?’, dan moet je zeker even een kijkje nemen. Het volledige onderzoek van Stone Temple is hier te lezen.

[gv data=”8DytzLLE-n4″][/gv]

12 reacties

  • @koeberg: Best wel ja, nu vind ik het heel irritant dat ik in het engels commando’s naar mijn telefoon moet gaan bleren om hem op een fijne manier hands free in de auto te laten werken.

 1. Allemaal leuk en aardig, maar waarom google now gebruiken op een iphone? Wtf gebruik dan een Nexus oid… verder niet heel belangrijk, ik gebruik google now toch niet aangezien het in Nederland heel weinig toevoegt behalve het weer

 2. Nou dan winnen ze het daar op, ik heb zowel ios als wp8. Heb de afgelopen maand een samsung s3 gebruikt en ik ben blij dat ik mijn wp8 weer gebruik. Dit werkt gewoon veel beter en zit veel beter in elkaar, alleen al het toetsenbord en het swipe typen. Een htc met android daarentegen ben ik wel over te spreken. Maar het grootste gros heeft toch een samsung en dat zijn gewoon vind ik gewoon echt goedkope kut telefoons.

  • @drivingpleasure: Onzin, ik ben geen fan van Samsung maar om nou te roepen dat het goedkope kut telefoons zijn gaat mij te ver. Wat ook blijkt uit het aantal verkopen. In het begin was het wellicht goede marketing die er voor zorgde dat een groot deel de Galaxy S1 en S2 kochten maar het gros van die mensen kiest vervolgens bij een nieuwe ook weer voor een samsung.

   Ik zelf heb een half jaar een Samsung Galaxy Exhibit moeten gebruiken in Amerika ipv mijn HTC One in Nederland en in het begin was het allemaal kut en gezeik omdat het kleiner was en en het toetsenbord naar mijn gevoel vervelend was maar alles bleek gewenning te zijn en na verloop van tijd vond ik het een prima toestel. Toen ik eenmaal weer terug in Nederland m’n HTC One weer kon gebruiken moest ik daar weer enorm aan wennen.

   • @Pordon: Als men eenmaal iets koopt blijft men vaak hangen bij het gene wat men kent. Dat is in het algemeen in ieder geval vaak zo. Ik vind de samsung gewoon goedkoop aanvoelen en ogen. In vergelijking met de wp8 en de iphone die ik heb voelt het allemaal veel breekbaarder en goedkoper aan. Ook vind ik het menu goedkoop ogen maar dat is mijn smaak. Over het toetsenbord heb ik het niet over de omvang, maar over het swipen als voorbeeld. Als ik swipe aanzet op de S3 kan ik alleen swipen, ja je zou normaal kunnen typen(proberen) maar het toetsenbord reageert hier niet goed op en gaat allerlei lossen woorden/letters plaatsen inplaats van de letters die ik aangeef gewoon achterelkaar zodat ze een woord vormen. Bij mijn wp kan ik swipe aanzetten en kan ik ook gewoon normaal typen zonder enige problemen. Ook geeft de auto correct bij de S3 de raarste dingen weer en word ik daar helemaal gek van. Een Htc daarentegen vond ik wel fijn werken alleen heb ik die maar heel even tot mijn beschikking gehad, een echt oordeel kan ik daar niet over geven.

    • @drivingpleasure: Dat is vaak zo maar daarbij moet wel een gevoel van tevredenheid meespelen. Qua gevoel van materiaal e.d deel ik je mening maar ik ken zat mensen die dat allemaal gewoon prima vinden. Bovendien heeft dat plastic wel ook weer z’n voordelen en is dat geen objectieve kwaliteitsindicator. Nogmaals, ik zou zelf ook geen samsung kopen maar om te roepen dat het goedkope kut telefoons zijn gaat mij toch echt iets te ver.

     • @Pordon: Ook laat ik het zo zeggen de telefoons zijn goedkoop qua kostprijs voor Samsung zelf. De materialen die zij gebruiken zijn niet al te sterk(goedkoper inkopen) het besturingssysteem functioneert niet altijd naar behoren(hebben de andere ook maarja) al met al vind ik Samsung een goedkope telefoon(misschien niet qua prijs) als je het vergelijkt met wat de concurrent te bieden heeft. Qua sterkte: mensen beginnen te zeuren dat hun iphone 6+ doorbuigt als je er kracht opzet. Zoals je in de filmpjes ziet moeten ze best wat kracht zetten en sommige mensen behoorlijk veel kracht. Zet ik een klein beetje kracht op de S3 mini (dus de kleine minder breekbare variant) dan hoor je en voel je het aan alle kanten kraken en als je echt een beetje druk gaat uitoefenen spat hij uit elkaar…

     • @drivingpleasure: kostprijs op zo’n grote schaal zal weinig uitmaken of ze nou plastic gebruiken of aluminium. Verschillende onderzoeken naar kostprijs geven aan dat de kostprijs van een Galaxy S5 hoger is dan dan die van een Iphone 5S. Wat dat buigen betreft; Plastic buigt gewoon weer terug waarbij aluminium dat helaas niet doet. Ook qua schade is plastic makkelijker aangezien een plastic achterkantje veel eenvoudiger te vervangen is. Desondanks blijft het ‘goedkope gevoel’ dat een Samsung geeft toch inderdaad minder. Qua besturingssysteem vind ik android top, alleen de skin van Samsung is minder.

     • @Pordon: Op die schaal maakt kostprijs ook zeker uit. Als je een materiaal inkoopt wat goedkoper is, is dat materiaal op grote schaal ook goedkoper. Het is niet zo dat duur materiaal in 1 keer goedkoop wordt als je er veel van inkoopt. Ja het wordt goedkoper maar ook het goedkopere materiaal zou dan op grote schaal worden ingekocht dus wordt het ook goedkoper. Misschien zijn de kosten van een galaxy hoger doordat ze bepaalde dingen moesten inkopen of omdat de ontwikkelingskosten gewoon hoog zijn vanwege het missen van bepaalde kennis, daar heb ik geen idee van. Het neemt nog niet weg dat samsung goedkopere materialen gebruikt(e) voor de behuizing. Qua besturingssysteem bedoelde ik dat ook, daarom zei ik dat ik een htc wel fijn vind werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *