Google onthult slimme speaker met scherm, zonder camera

Subtiel design
De beste slimme speaker op de markt?

Google maakt een grote stap in de richting van hybrides en onthult een slimme speaker en tablet in één. De zogenoemde Google Home Hub heeft kwa idee wel wat weg van de Amazon Echo, maar is in design een heel stuk subtieler. Dit kan hij allemaal.

De Home Hub zal worden uitgerust met een LCD-scherm van 7-inch en heeft naast het afspelen van muziek (bijvoorbeeld via Spotify) een hele hoop leuke features. Het scherm toont je het weer, je kalender, video’s en tijdens het koken bijvoorbeeld je favoriete recept.

Verder is het natuurlijk een ‘slimme’ speaker, wat inhoudt dat de gadget alles weet wat jij wilt weten. Met het commando ‘Ok Google’ (opgevangen door twee microfoons) maak je de assistent wakker waarna je los kan gaan met al je vragen. Of opdrachten, want de Home Hub werkt onder andere samen met je slimme verlichting en je slimme thermostaat.

Is het apparaat niet actief in gebruik, dan zou de gadget letterlijk een ‘black mirror’ zijn, maar gelukkig heeft Google daar iets op bedacht. In de lijn van Samsung’s TV-schilderij-hybride dient de Home Hub namelijk ook als fotolijstje. Oh, en je hoeft je geen zorgen te maken dat er tijdens het etentje met je schoonfamilie een naaktfoto voorbij komt. De slimme software toont alleen kindvriendelijke kiekjes.

Verder krijgt Google’s nieuwste gadget geen camera. Volgens het bedrijf zou het mensen ongemakkelijk maken, wetende dat er een slim apparaat naar ze kijkt in de slaapkamer. En hey, met Google’s cloud-services stuur je al je gewenste foto’s gewoon vanaf je smartphone naar het toestel.

De Google Home Hub komt op 21 oktober uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië voor $149 dollar. Hoewel de slimme assistent eindelijk Nederlands is gaan spreken kunnen we voorlopig nog niet officieel aan de slag met Google’s gadget. Gelukkig komen de Google Home en Google Home Mini wel in Nederland uit, en wel op 24 oktober.

Meer lezen over Google’s verovering van de gadget-markt? Check dan hier alles over de tevens aangekondigde Pixel 3 en Pixel 3 XL smartphones, die potverdikkeme ook niet in Nederland uitkomen. Of wat dacht je van deze high-end tablet-laptop-hybride van bijna $600 dollar. En yup, je raadt het al, komt hier niet uit.

3 reacties

  1. ik zeg het niet graag maar dit is een top product , moest dit ooit van Apple op de markt komen koop ik hem meteen , super voor in de keuken , ’s morgen zie je het weer en hoelang het naar het werk is , ’s avond receptje opvragen om te koken , of muziek opzetten ! Ik vind de homepod of gewone google home nutteloos , ik zie liever info dan dat ik alles moet vragen en voorgelezen krijg !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *