Google Pixel 2 komt eraan, wederom niet goedkoop

Pixel
De chef-hardware van Google komt met enkele interessante nieuwtjes.

Afgelopen jaar was het de eerste keer dat Google haar middelvinger opstak naar Nexus-fans en plotsklaps met twee eigen Google-smartphones op de proppen kwam. Hoewel de Google Pixel en Pixel XL met recht twee toppers te noemen zijn, valt dit ook terug te zien in het prijskaartje. De kans dat de opvolger betaalbaarder wordt, is echter klein.

In een interview met AndroidPIT komt het hoofd van de Google-hardwareafdeling Rick Osterloh met enkele opmerkelijke uitspraken. Hoewel we zeker een opvolger moeten verwachten, zullen we nog geduld moeten hebben over een eventuele releasedatum. De kans dat de Pixel 2 release net als de twee voorgangers in oktober plaatsvindt, blijft daardoor aanwezig.

De eventuele geruchten dat er een goedkopere Google-smartphone genaamd Pixel 2B op de markt komt, lijkt echter uitgesloten. Toen er namelijk gevraagd werd naar de eventuele prijs van de nieuwe Pixel, antwoordde Osterloh dat de Pixel een premium-toestel blijft. Gelukkig voor de koopjesjagers onder ons zijn er al genoeg budget-smartphones op de markt.

Volgens 9to5Google moet deze Pixel 2 onder andere over een verbeterde waterbestendigheid, betere camera en een snellere processor gaan beschikken. Een minpunt van de eerste generatie Pixels is dan ook de matige waterbestendigheid en de vele camera- en audiogerelateerde problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *