Google Pixel 2 reviews: top, maar niet toekomstbestendig

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL
Critici laten hun licht schijnen op de opvolger van de eerste Google Pixel.

Het is alweer 2 weken geleden dat Google haar Made by Google-evenement heeft gehouden. Naast de vele slimme apparaten voor in huis, draaide het event toch vooral om de nieuwe Pixel 2-lijn, bestaande uit de Google Pixel 2 en Pixel 2XL.

Aangezien de eerstgenoemde morgen verscheept, hebben enkele recensenten na uitvoerig testen al een oordeel klaar. Of de Google Pixel 2 de moeite waard is om te importeren, lees je hieronder in ons Google Pixel 2 review overzicht.

Android Central (score: n.v.t.)
Google heeft, wederom, de beste Android smartphones weten te maken van vandaag de dag. Heeft iemand een budget van minstens 649 dollar voor een smartphone, dan kan de recensent van Android Central zonder zorgen een Google Pixel 2 aanraden.

De hardware zit goed in elkaar en in combinatie met de te kloppen software krijg je een gebruikerservaring voor je kiezen waarvan je iedere dag geniet. Ook krijg je met de Pixel 2 een smartphone die in staat is om de beste foto’s ooit te maken, in welke (licht-)situatie dan ook.

Verder beschik je met de Pixel 2 ook over luide stereospeakers, IP67 waterbestendigheid, software die bestand is tegen vertragingen in de toekomst én 3 jaar aan updates. Het gemis van een koptelefooningang is echter een probleem.

The Verge (score: 8,5/10)

[gv data=”q3wh1h17Yds”][/gv]

WIRED (score: 9/10)
De Pixel 2 is het toestel met de minste gebreken van alle Android-smartphones op de markt. Wil je een toestel dat je meteen kunt gebruiken zonder poespas, dan wil je een Pixel 2. Google’s versie van Android is simpel, stabiel en zeer begrijpelijk. Haar hardwaredesign schreeuwt niet dat het de toekomst is, maar het voelt goed en breekt niet in een regenstorm.

Natuurlijk wordt de Pixel 2 beter naarmate je meer Google producten in huis hebt: het is een prima controller voor je Chromecast, werkt in een tandem met Google Home, en de Pixel Buds zien er veelbelovend uit. Op vrijwel elke manier is de Pixel 2 de iPhone van Android-smartphones. En dat is een compliment.

Als minpunten meldt WIRED dat het design een tegenvaller is en afbreuk doet aan het premium-gevoel. Ook is beeldstabilisatie tijdens video-opnames niet ‘foolproof’. Ook zal je moeten wennen aan dongles, aangezien er geen koptelefooningang meer is.

TechnoBuffalo (score: 4/5)
[gv data=”aaP_lANSPsg”][/gv]

TechCrunch (score: n.v.t.)
Volgens TechCrunch doet de Pixel 2 niet veel moeite om bij de eerste generatie Pixel-gebruikers een overstap aan te moedigen. De hardware is niet radicaal verbeterd, en veel van de nieuwe software-features komen ook naar het eerste model. Ook doet het toestel niet iets extreem unieks ten opzichte van andere vlaggenschepen.

In plaats daarvan is het een goede update die gebouwd is op een stevige fundering. Hoewel het waarschijnlijk moeite heeft om consumenten ervan te overtuigen, daagt de Pixel 2 ons uit om buiten het spec-sheet te kijken. Hoewel de hardware degelijk is, gaat het vooral om alles wat de Pixel 2 daarbuiten nog te bieden heeft.

De Pixel 2 is echter niet toekomstbestendig. Google zelf meldde namelijk al dat de toekomst bestaat uit een edge-to-edge display voor te verschijnen toestellen. Ook de introductie van dubbele camera’s wordt niet uitgesloten. De nieuwe toestellen bieden een glimp van wat ons te wachten staat. De uitstekende camera toont echter wel al het potentieel van een smartphonecamera, zonder hier 1000 dollar voor te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *